fbpx

Zonneboiler warmtepomp

Een zonneboiler met warmtepomp is dé perfecte combinatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zonneboiler in combinatie met een warmtepomp? Vanuit de zin: warmtepomp ‘vandaag’ starten en ‘morgen’ upgraden laten wij u zien dat dit een goede combinatie is. Zo zorgt de combinatie van een zonneboiler met warmtepomp voor het ultieme wooncomfort.

Verder komt u ook met de combinatie van een zonneboiler én warmtepomp in aanmerking voor een ISDE-Subsidie. Bent u benieuwd of u hiervoor in aanmerking komt? Bekijk dan aan welke voorwaarden u dient te voldoen. Verder is het niet alleen mogelijk om een zonneboiler met warmtepomp te combineren. Zo biedt Solesta® 2.0 meerdere oplossingen aan voor het verduurzamen van uw woning.

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende 
3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Energie besparen?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler warmtepomp

Combineren

Een zonneboiler met warmtepomp kopen? De werking van onze zonneboilers valt op verschillende wijzen te combineren. Zo is het mogelijk om een zonneboiler conventioneel te gebruiken mét gas. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van onze stand alone oplossing indien uw woning niet voorzien is van gas. Indien uw huis over een warmtepomp beschikt kunt u uw woning eenvoudig ‘upgraden’ met een zonneboiler van Solesta® 2.0. Zo blijft warm water in veel gevallen een probleem bij het gebruik van een warmtepomp. Dit probleem is met Solesta® 2.0 verleden tijd!

 

Ons Smartline Zonneboilersysteem

Onderstaande voordelen van ons Smartline Zonneboilersysteem zijn ook van kracht in combinatie met een warmtepomp.

 • Simpel  te begrijpen, te installeren, te gebruiken en te onderhouden.
 • Duurzaam – gebruik van recyclebare materialen, robuust ontworpen voor 20/25 jaar.
 • Onafhankelijk – van isolatiewaarde woning, van terug-levering aan het energie-net.
 • Voordelig – gunstig zowel in aanschaf, gebruik, onderhoud en vervanging componenten.
 • Gifvrij – door terugstroomprincipe gebruik van leidingwater – geen glycol!
 • Flexibel – vandaag conventioneel starten, in de toekomst meegroeien met ontwikkelingen.
 • State of the art –maakt gebruik van meest recente inzichten, technieken en materialen.

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler is relatief makkelijk uit te leggen. Het water wordt verwarmd door zonlicht en minder op zonnewarmte. Hierdoor functioneert de zonneboiler heatpipes ook in de winter. De infraroodstraling van de zon warmt het water in de buis op. Het verwarmde water wordt opgevangen in een vat. Zodra u het water nodig heeft stroomt het door de CV-ketel het huis in. Met deze duurzame oplossing zult u nooit meer onder een koude douche staan. 

Voldoet de temperatuur nog niet aan uw wensen, dan warmt de CV-ketel het water na. U kunt hier i.p.v. een CV-ketel ook een hybride warmtepomp plaatsen. In tegenstelling tot veel zonneboilers die met bijvoorbeeld het giftige glycol worden gevuld, worden de hybride zonneboilers van Solesta® 2.0 alleen met water gevuld. Glycol verliest zijn werking bij hoge temperaturen en hierdoor moeten boilers gevuld met deze giftige stof na 4 à 5 jaar vervangen worden. Onze boilers zijn een drukloos terugloopsysteem. Hierdoor hebt u alleen een waterslang nodig om het gat te vullen.

Haal de zon in huis

Voordelen van een zonneboiler kopen? Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Zonneboiler combineren

Wilt u een zonneboiler combineren met een warmtepomp? Dan bent u bij Solesta® 2.0 aan het juiste adres! Dit begint bij ons met de juiste systeemopbouw en eindigt pas als onze specialisten de zonneboiler op de juiste wijze geïnstalleerd hebben. Wat wij hiervoor nodig hebben?

 • Vacuümbuis-zonnecollector
 • Boilervat
 • Pompunit
 • App

 

 

Ultiem wooncomfort

Naast dat u van een ultiem wooncomfort profiteert bij de combinatie van een zonneboiler en warmtepomp heeft het nog meer voordelen. Zo levert de installatie van een zonneboiler bij uw woning een hoog rendement op. Dit rendement kan oplopen tussen de 11 en 17%. Hierdoor maakt u maximaal gebruik van het hoge rendement op uw spaargeld. Zeker nu het rendement op de bank te verwaarlozen is. Gebruik maken van duurzame energie is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor uw portemonnee.

Zonneboiler kopen?
hoe werkt een zonneboiler

Terugverdientijd

Dit hoge rendement is te verklaren door de terugverdientijd binnen 4 tot 8 jaar. Ook speelt de ISDE-Subsidie hierin een belangrijke rol. Zo kan u tussen de €914 en €1291 aan subsidie ontvangen bij ons zonneboilersysteem. Hieronder hebben wij alle voordelen eenvoudig

Voordelen

Voor niets gaat de zon op. Deze uitspraak is van kracht op een Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0. Bij ons kunt u testen of u ook kan profiteren van de kracht van ons zonneboilersysteem. Kunt u ook profiteren? 

 • Aanmerking voor ISDE-Subsidie 
 • Een terugverdientijd van 4 tot 8 jaar
 • Een rendement van 11 tot 17% op uw spaargeld
 • Geen chemicaliën toegevoegd
 • Installatie binnen een halve dag
 • App-monitoring
  Elektrische zonneboiler

  Woningcorporaties

  Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

  Particulier

  Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

  Installateurs

  Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

  Haal de zon in huis!

  Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Krijg via de onderstaande knop inzicht in de kosten.

  Chat openen
  Hoe kan ik je helpen?
  Scan de code
  Hallo,

  Kunnen wij u ergens mee helpen?