fbpx

Hybride zonneboiler

Een zonneboiler met warmtepomp is dé perfecte combinatie

Een hybride zonneboiler is een zonneboiler in combinatie met een hybride warmtepomp. Onze zonneboilers zijn uitstekend te combineren met een warmtepomp. Met alleen een warmtepomp blijft warm water in veel gevallen nog een probleem. Als uw woning over een warmtepomp beschikt, kunt u uw huis eenvoudig ‘upgraden’ met een  zonneboiler van Solesta® 2.0. Het voordeel is dat de zonneboiler de warmtepomp kan ondersteunen, maar ook dat de warmtepomp de zonneboiler kan ondersteunen als er in de wintermaanden weinig zonlicht is. Als de woning niet volledig van het gas af kan is een zonneboiler met een hybride warmtepomp interessant. Een hybride warmtepomp werkt op energie, maar stookt indien nodig bij met gas. Op deze manier heeft u geen last meer van koud water!

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE
subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende

3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Hoe werkt een hybride zonneboiler?

De werking van een zonneboiler is relatief makkelijk uit te leggen. In tegenstelling tot zonnepanelen, werkt een zonneboiler op basis van zonlicht in plaats van warmte. De infraroodstraling van de zon wordt omgezet via de zonneboiler heatpipes en warmt het water in de collector op. Vervolgens wordt het verwarmde water opgevangen in een vat. Indien de temperatuur nog niet voldoet aan uw wensen, warmt de CV-ketel of de hybride warmtepomp het water na. Via de CV-ketel stroomt het water het verder huis in en kunt u genieten van warm water.

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

zonneboiler prijzen

Voordelen zonneboiler

Een zonneboiler van Solesta® 2.0 is voor bijna elk type woning geschikt. Zeker weten of u ook kunt profiteren van ons smartline zonneboilersysteem? Dat kunt u hier testen! Als uw woonsituatie geschikt is, dan kunt u van de volgende voordelen genieten bij aanschaf van een hybride zonneboiler:

  • Besparen op energiekosten
  • Een terugverdientijd van4 tot 8 jaar
  • Een rendement van 11 tot 17% op uw spaargeld
  • Aanmerking voor ISDE-Subsidie
  • App-monitoring
  • Geen chemicaliën toegevoegd

Hoog rendement

Het hoge rendement van ons zonneboilersysteem is onder andere te verklaren aan de hand van de terugverdientijd. In huishoudens met een hoge intensiteit van warm watergebruik kan deze zelfs teruglopen tot 4 jaar! De ISDE-Subsidie speelt ook een belangrijke rol bij het hoge rendement. U kan tussen de €914 en €1291 aan subsidie ontvangen bij aanschaf van ons zonneboilersysteem.

hoe werkt een zonneboiler

Haal de zon in huis

De voordelen van onze zonneboilers? Een technische levensduur van langer dan 10 jaar, een hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen 4 tot 8 jaar terugverdiend. Kortom: met een hybride zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Heeft u nog vragen?

Wij snappen het als u nog met vragen zit over een hybride zonneboiler. Onder aan de pagina kunt u gemakkelijk ons contactformulier invullen, maar u kunt ook direct contact met ons opnemen. Onze contactgegevens vindt u op onze contactpagina.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?