fbpx

Een hoger energielabel vertaalt zich steeds meer in een hogere waarde van een woning

Profiteer van de voordelen van een zonneboiler

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook aanzienlijke voordelen opleveren voor de waarde van je woning. Er zijn meerdere stappen die je kunt zetten. Het plaatsen van een zonneboiler wordt echter steeds populairder. Een zonneboiler kan bijdragen aan een groenere leefomgeving, en tegelijkertijd het energielabel van je huis verbeteren.

Het streven naar een groenere toekomst is actueler dan ooit. Met de opwarming van de aarde en de stijgende energieprijzen is het van groot belang om duurzame oplossingen te omarmen.

Hoe werkt een zonneboiler?
Een zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie om water te verwarmen dat wordt opgeslagen in een reservoir. Dit warme water kan vervolgens worden gebruikt voor verschillende doeleinden in huis, zoals douchen en verwarming. Door de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen, verlaag je niet alleen de CO2-uitstoot, maar ook je energierekening.

Een zonneboiler kan een aanzienlijke verbetering van het energielabel van je huis betekenen. Woningen met een groen energielabel worden steeds waardevoller op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn bereid meer te betalen voor een huis met lagere energiekosten en een positieve ecologische footprint. Dit maakt de investering in een zonneboiler niet alleen duurzaam, maar ook financieel aantrekkelijk.

Naast de waardestijging van je huis door een beter energielabel, zijn er ook financiële voordelen in de vorm van subsidies voor de installatie van duurzame energieoplossingen. Door te investeren in een zonneboiler, profiteer je niet alleen van lagere energiekosten, maar ook van gunstige regelingen die de aanschaf financieel aantrekkelijk maken.

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is relatief makkelijk uit te leggen. Het water wordt verwarmd door zonlicht en minder op zonnewarmte. Hierdoor functioneert de zonneboiler heatpipes ook in de winter. De infraroodstraling van de zon warmt het water in de buis op. Het verwarmde water wordt opgevangen in een vat. Zodra u het water nodig heeft stroomt het door de CV-ketel het huis in.

Voldoet de temperatuur nog niet aan uw wensen, dan warmt de CV-ketel het water na. In tegenstelling tot veel zonneboilers die met bijvoorbeeld het giftige glycol worden gevuld, worden de zonneboilers van Solesta® 2.0 alleen met water gevuld. Glycol verliest zijn werking bij hoge temperaturen en hierdoor moeten boilers gevuld met deze giftige stof na 4 à 5 jaar vervangen worden. Onze boilers zijn een drukloos terugloopsysteem. Hierdoor hebt u alleen een waterslang nodig om het gat te vullen.

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Krijg inzicht in uw kosten via de onderstaande button.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?