fbpx

Zonneboiler heatpipes

Onderdeel van de zonneboiler(combi)

Zonneboiler heatpipes zijn onderdeel van uw zonneboiler. Deze buizen liggen op uw dak. Met deze heatpipes draagt u bij aan een beter milieu en aan uw portemonnee, oftewel; win-win. U kunt kiezen voor een zonneboiler of een zonneboilercombi. Het verschil is dat een zonneboiler alleen uw sanitaire water verwarmt en een zonneboilercombi een geïntegreerde cv-ketel heeft. Voldoet het water niet aan de gewenste temperatuur, dan verwarmt zowel uw huidige cv-ketel, in het geval van een zonneboiler, als uw geïntegreerde cv-ketel, in het geval van een zonneboilercombi, bij. Beide bestaan uit zonneboiler heatpipes en een voorraadvat. Benieuwd naar de mogelijkheden van zonneboiler heatpipes?

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende

3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)?

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Benieuwd naar de kosten van uw zonneboiler

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler kopen?

Wat zijn zonneboiler heatpipes?

Zonneboiler heatpipes zijn de buizen die het water van uw zonneboiler of zonneboilercombi verwarmen. Een heatpipe wordt ook wel een heatpipe vacuümbuis genoemd. Deze buizen zijn bevestigd op uw dak en geven warmte af. Hierdoor wordt uw water verwarmd. Met een zonneboiler kunt u uw sanitaire water verwarmen en met een zonneboilercombi verwarmt u zowel uw sanitaire water als uw huis. In tegenstelling tot het plaatsen van zonnepanelen hebben de zonneboiler heatpipes een aantal voordelen. Zo is het rendement van een heatpipe bijzonder goed, omdat de absorptie maximaal is en het warmteverlies minimaal is. De ronde buizen zorgen ervoor dat u zelfs bij ongunstig zonlicht of bij diffuus zonlicht nog optimaal gebruik maakt van de zon.

Het systeem van een zonneboiler(combi) is relatief eenvoudig. De zonneboiler heatpipes bevatten water. Het water wordt verwarmd door het zonlicht. Dit is anders dan bij bijvoorbeeld zonnepanelen. Deze functioneren beter op zonwarmte, maar zonneboiler heatpipes functioneren op de infraroodstraling van de zon. Deze straling is er gedurende heel het jaar en dus hoeft u niet bang te zijn dat u in de winter koud moet douchen. Voldoet de temperatuur van het water nog niet, dan stookt uw cv-ketel bij. Dit kan gebeuren door de geïntegreerde cv-ketel in uw zonneboilercombi, of door de cv-ketel in uw huis.

Een zonneboiler(combi) verwarmt tot ongeveer 60 graden. Dat is een stuk minder dan een cv-ketel, deze verwarmen tot ongeveer 90 graden. Om een zonneboilercombi te gebruiken is het van belang om hier rekening mee te houden door bijvoorbeeld gebruik te maken van lage temperatuur radiatoren.

Smartline Zonneboilersysteem

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Onderhoudsvrij
  • Snel geïnstalleerd
  • Hoog rendement

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Werking zonneboiler

Een zonneboiler zet infraroodstraling van de zon om in warmte. Dit betekend dus dat het water verwarmd wordt door het licht van de zon. En niet de warmte. De heatpipe collectoren op uw dak vangen het hele jaar door voldoende zonlicht op. Hierdoor werkt de zonneboiler ook eenvoudig in de winter en kunt u heerlijk genieten in warm en geïsoleerd huis.

Het verwarmde water wordt opgevangen in een buis. Heeft u water nodig? Dan stroomt dit via de CV-ketel uw huis binnen. Onze zonneboilers zijn volledig drukloos met een terugloopsysteem. Als de temperatuur nog niet naar wens is verwarmt de CV-ketel het water nog even na. Daardoor kunt u altijd genieten van een warme douche op temperatuur naar keuze! Wanneer u in uw huis het verbruik van gas per direct wilt verlagen, is dit de perfecte oplossing.

Haal de zon in huis

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Hoog rendement

Zonneboiler heatpipes hebben een rendement van ongeveer 10 procent. Zet u uw spaargeld op de bank, dan heeft u nauwelijks rendement. Het grootste deel van uw zonneboiler zult u dan ook al binnen 6 tot 9 jaar terugverdiend hebben. Het aantal personen van een huishouden kan veel invloed op het gasverbruik hebben. Het gemiddelde gasverbruik per huishouden is daarom ook lastig in te schatten. Hoeveel euro per maand u er precies mee kunt besparen is daarom niet exact te zeggen, omdat dit dus verschilt per huishouden. Hoe minder verbruik u heeft aan gas en/of elektriciteit, hoe meer geld u zult besparen.

Onze zonneboilers maken alleen gebruik van water. Dit in tegenstelling tot veel concurrenten die de giftige stof glycol gebruiken. Deze stof is binnen 4 à 5 jaar aan vervanging toe. Een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat 20 tot 25 jaar mee. Dit betekent dat u minimaal 10 jaar verdient aan het plaatsen van een zonneboiler. Met dit systeem bespaart u per dag op gas en/of elektriciteit. Dit is veel beter voor het milieu. Daarnaast is het ook voordeliger voor uw eigen portemonnee.

Snelle installatie

U kunt binnen een halve dag gaan profiteren van de voordelen zonneboiler heatpipes. De collectoren worden op uw dak geïnstalleerd. Alle zonneboilers van Solesta® 2.0 zijn erg compact. U heeft daarom maar 2,5 m3 per systeem nodig op uw dak. U kunt er ook voor kiezen om de watertank op uw dak te plaatsen i.p.v. de vacuümbuis zonneboiler collector. Omdat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van water, sluit u een drukloos terugloopsysteem aan. Hiervoor hebt u alleen een waterslang nodig om het gat te vullen. 

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Krijg inzicht over de kosten via onderstaande button.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?