fbpx

Zonneboiler terugverdientijd

Profiteer van de vele voordelen

Hoelang duurt een zonneboiler terugverdientijd? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Wij hebben verschillende opties voor uw huis. Een zonneboiler heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 tot 9 jaar. Dat verschilt met hoe vaak u de boiler gebruikt. Bent u bijvoorbeeld lid van een driepersoons huishouden dat ’s ochtends en ’s avonds doucht? Dan kunt u zelfs een terugverdientijd van 5 jaar realiseren. Zo bespaart u al gauw 280 euro per jaar. In vergelijking; een tweepersoons huishouden bespaart ongeveer 200 euro per jaar. U kunt er dus vanuit gaan dat u minimaal 150 per jaar bespaart. Met een huishouden bestaande uit 4 personen kunt u 280m3 gas besparen wanneer u gebruik maakt van een zonneboiler. Benieuwd naar hoe snel u een zonneboiler kunt terugverdienen? Hoeveel de besparing met een zonneboiler u precies oplevert, is verschillend per huishouden. 

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende 

3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Smartline zonneboilersysteem iets voor u?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler terugverdientijd

Wat is uw terugverdientijd?

Bij de aanschaf van een zonneboiler heeft u een rendement van ongeveer 10 procent. Als u dat vergelijkt met bijvoorbeeld uw spaargeld op de bank, dat heeft nauwelijks rendement. Uw zonneboiler terugverdientijd is binnen 6 tot 9 jaar. Met onze toegepaste materialen betekent dat u nog minimaal 10 jaar geld bespaart. Onze zonneboilers hebben een levensduur van 20 tot 25 jaar. U kunt tevens een behoorlijke subsidie aanvragen op de aanschaf van zonneboilers. Deze subsidie kan oplopen tot maximaal 2000 euro. Ideaal om het geïnvesteerde geld terug te verdienen. Hoeveel de besparing met een zonneboiler u in totaal precies oplevert, is verschillend per huishouden.

U gaat al binnen een halve dag besparen en dat bedrag is in een driepersoons huishouden ongeveer 24 euro per maand. Dat is een bedrag van ongeveer 288 euro per jaar. Na maximaal 10 jaar heeft u zo de aanschafprijs van een zonneboiler terugverdiend. Voor een huishouden met 4 personen zal dit ongeveer 15 jaar duren. Met de levensduur van 20 tot 25 jaar betekent dit dat u nog minimaal 5 tot 10 jaar bespaart op uw energierekening.

 

Smartline zonneboilersysteem

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Onderhoudsvrij
  • Snel geïnstalleerd
  • Hoog rendement

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler zet zonlicht om in warmte. Deze collector bestaat uit twee onderdelen. Een onderdeel zijn de buizen die op uw dak komen te liggen. Het systeem zet infraroodstraling om in warmte. U hoeft dus niet bang te zijn dat u in de winter niet kunt beschikken over milieuvriendelijker water. Voldoet de temperatuur nog niet aan uw wens? Dan verwarmt uw cv-ketel bij.

U kunt kiezen voor een zonneboiler of een zonneboilercombi. Het verschil zit hem in de geïntegreerde cv-ketel en zijn werking. Een zonneboiler beschikt niet over een cv-ketel, een zonneboilercombi wel. Zo kunt u met een zonneboilercombi uw huis en uw sanitaire water verwarmen. Met een zonneboiler alleen uw sanitaire water.

Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit verschillende type zonneboilers. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische boiler of aan een standaard type zonneboiler.

 

Haal de zon in huis

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Werking zonneboiler

Een zonneboiler is relatief eenvoudig. De collectoren op uw dak zijn buizen die water bevatten. Het water wordt verwarmd door zonlicht. Deze buizen zijn belangrijk voor het verwarmen van water. Wanneer u zonnepanelen hebt, zult u hier al meer over weten. Toch zit er een verschil tussen. Zonnepanelen functioneren namelijk op zonwarmte en een zonneboiler functioneert op zonnestraling.

Hierdoor kunt u het hele jaar gebruik maken van uw zonneboiler. Het opgewarmde water wordt opgevangen in het vat. Dit vat kunt u op uw dak plaatsen of binnen. Vervolgens kunt u in uw gehele huis genieten van warm water. De zonneboilers zijn van hoge kwaliteit en hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 20 jaar.

Onze zonneboilers maken, in tegenstelling tot veel andere zonneboilers, uitsluitend gebruik van water. Andere zonneboilers maken gebruik van de giftige stof glycol. Deze stof verliest binnen 4 à 5 jaar zijn functie. De zonneboiler bestaat uit een drukloos terugloopsysteem en hiervoor heeft u alleen een waterslang nodig om het gat te vullen.

Snelle installatie

U kunt binnen een halve dag beginnen met besparen. Een Solesta-systeem is snel geïnstalleerd op uw dak. U kunt ervoor kiezen om het watervat te installeren op uw dak of u kunt ervoor kiezen om het vat te installeren dicht bij u cv-ketel. U draagt dus snel bij aan een beter milieu en aan uw eigen portemonnee.

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Krijg direct inzicht in de kosten.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?