Zonneboiler kopen?

Ontdek de voordelen van een zonneboiler

Wilt u een zonneboiler kopen? Op deze manier draagt u op een eenvoudige manier bij aan een beter milieu én aan uw portemonnee. Zonne-energie is zo goed als onbeperkt beschikbaar, CO2-neutraal en bovendien gratis. Een zonneboiler gebruikt straling van de zon om warmte op te wekken. Met deze opgewekte energie kunt u uw water verwarmen tot wel 90 graden. Dit is niet hetzelfde als een zonnepaneel doet; deze produceert elektriciteit uit zonlicht. U hebt een zonneboiler vaak snel terugverdiend, u bespaart op uw gasrekening en uw huis wordt meer waard. De zonneboilers van Solesta® 2.0 gaan wel 20 tot 25 jaar mee. Dus wilt u een zonneboiler kopen? Twijfel dan niet langer, neem contact met ons op en we vertellen u graag meer.

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

Het aanvragen van de ISDE-subside regelen wij!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende

3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Weten wat de kosten zullen zijn?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. Er zijn verschillende soorten zonneboilers. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak. Bekijk wat de kosten hiervan zijn via de onderstaande button.

 

Zonneboiler kopen?

Hoog rendement, zelfs in de winter

Een zonneboiler is een collector die zonlicht omzet in warmte. Deze staat meestal op het dak van een woning. U hoeft niet bang te zijn dat u alleen warm water heeft in de zomer, want het systeem is ook functioneel in de winter. De zonneboiler zet infraroodstraling van de zon om in warmte. Deze straling is er zowel in de zomer als in de winter, dus u hoeft niet bang te zijn dat u koud hoeft te douchen. Is uw water niet op de juiste temperatuur? Dan vult de CV-ketel de andere warmte aan.

De boiler bestaat uit twee onderdelen; één onderdeel om de infraroodstraling van de zon om te zetten in warmte en één onderdeel om de warmte in op te slaan. U kunt deze warmte gebruiken op verschillende manieren; warmwater voorziening in huis, verwarming van het huis of verwarming van het zwembad. Wilt u een elektrische zonneboiler kopen? Dan bent u bij Solesta® 2.0 op de juiste plaats.

 

Solesta 2.0 Smartline

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Hogere woningwaarde en energielabel
  • Maximaal besparen op gas
  • 50% besparing op energiekosten voor warm water

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler is relatief makkelijk uit te leggen. Er wordt een collector op het dak geplaatst. De zonnecollector op het dak vangt het zonlicht op om water mee te verwarmen. In deze zonnecollector wordt het water verwarmd door zonlicht en dus minder op zonnewarmte. Hierdoor functioneert de zonneboiler heatpipes ook in de winter. De infraroodstraling van de zon warmt het water in de buis op. Het verwarmde water wordt opgevangen in een vat. Zodra u het water nodig heeft stroomt het door de CV-ketel het huis in.

Voldoet de temperatuur nog niet aan uw wensen, dan warmt de CV-ketel het water na. Het water wordt vanuit uw CV-ketel of warmtepomp door uw hele huis rondgepompt, zodat u overal warm tapwater heeft. In tegenstelling tot veel zonneboilers die met bijvoorbeeld het giftige glycol worden gevuld, worden de zonneboilers van Solesta® 2.0 alleen met water gevuld. Glycol verliest zijn werking bij hoge temperaturen en hierdoor moeten boilers gevuld met deze giftige stof na 4 à 5 jaar vervangen worden. Onze boilers zijn een drukloos terugloopsysteem. Hierdoor hebt u alleen een waterslang nodig om het gat te vullen.

Haal de zon in huis

Voordelen van een zonneboiler kopen? Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Zonneboiler buiten

Uw Solesta-boiler wordt in de buurt van uw CV-ketel geplaatst en aangesloten op een koud-waterleiding. De boiler wordt aangesloten op de kout-waterinlaat van uw CV-ketel. Op deze manier zit uw zonneboilercombi aangesloten op al uw warmwaterkranen in uw huis. Wanneer u een van deze kranen gebruikt, heeft u door de zon verwarmd water die uw CV-ketel niet of nauwelijks hoeft bij te warmen. Is uw boiler leeg? Dan verwarmt uw CV-ketel het water.

 

Binnen vier uur geïnstalleerd

Binnen een halve dag is uw Solesta-systeem geïnstalleerd en kunt u beginnen met besparen. Er zijn twee verschillende opties voor uw zonneboiler. De eerste mogelijkheid is om deze binnen te installeren. De tweede optie is een zonneboiler buiten. U bestelt een systeem voor een hellend of plat dak, met een eigen aluminium onderstel. Bij Solesta® 2.0 bieden wij compacte zonneboilers aan. Hierdoor heeft u maar weinig ruimte op uw dak nodig. Deze wordt door de installateur geplaatst en aangesloten op uw boiler. De uw app houdt u de werking en besparing onder controle. Op deze manier draagt een zonneboiler bij aan het milieu en aan uw portomonnee. Een zonneboiler kopen doet u bij Solesta® 2.0.

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Krijg direct inzicht in uw kosten.