fbpx

Zonneboiler rendement

Het verduurzamen van uw huis begint met een zonneboiler

Bij Solesta® 2.0 bespreken we graag de mogelijkheden voor uw situatie. Een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat 20 tot 25 jaar mee en heeft een terugverdientijd van 4 tot 8 jaar. Dat is afhankelijk van hoeveel en hoe intensief u de zonneboiler gebruikt en wat u betaald per m3 aan gas. In een driepersoons huishouden bespaart u al snel tussen de 200 en 250 m3 aan gas per jaar. Benieuwd naar uw zonneboiler rendement? Neem dan snel contact met ons op.

Het zonneboiler rendement is ongeveer 11 procent, uw rendement op spaargeld wanneer het op de bank staat is daarentegen nihil. Binnen 4 tot 8 jaar heeft u een zonneboilersysteem terugverdiend. en de toegepaste materialen zijn gericht op een levensduur van 20 tot 25 jaar. Onze zonneboilers hebben nauwelijks onderhoud nodig. Dus na ongeveer 4 jaar bespaart u geld. De kosten voor warm water zullen uiteindelijk voor een gemiddeld huishouden dan ook veel lager worden.

U kunt een behoorlijke subsidie aanvragen op zonneboilers. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal 1291 euro. Na aankoop van de zonneboiler bespaart u in een driepersoons huishouden ongeveer 35 euro per maand. Dit komt neer op een totaalbedrag van ongeveer €420,-. (Deze prijzen zijn op basis van de gasprijzen uit 2022.). Wilt u weten wat u kwijt bent voor uw huishouden? Wij rekenen het graag voor u uit! Neem contact met ons op en vertel ons uw huidige woonsituatie. Wij berekenen op basis van uw verbruik wat uw zonneboiler rendement zal zijn. Een zonneboiler kopen doet u bij Solesta® 2.0.

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende

3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Benieuwd wat de kosten zijn?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler rendement

Profiteer van een hoog rendement

Het zonneboiler rendement is ongeveer 10 procent, uw rendement op spaargeld wanneer het op de bank staat is daarentegen nihil. Binnen 6 tot 9 jaar hebt u een zonneboiler terugverdiend en de toegepaste materialen zijn gericht op een levensduur van 20 tot 25 jaar. Onze zonneboilers hebben nauwelijks onderhoud nodig. Dus na ongeveer 9 jaar bespaart u geld. De kosten voor warm water zullen uiteindelijk voor een gemiddeld huishouden dan ook veel lager worden.

U kunt een behoorlijke subsidie aanvragen op zonneboilers. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal 2000 euro. Na aankoop van de zonneboiler bespaart u in een driepersoons huishouden ongeveer 24 euro per maand. Dit komt neer op een totaalbedrag van ongeveer €288,-. Voor een tweepersoons huishouden is dat ongeveer €200,-. (Deze prijzen zijn op basis van de gasprijzen uit 2020.) Na ongeveer 10 jaar hebt u de aanschafprijs van de zonneboiler terugverdiend. Gezien de levensduur van 20 tot 25 jaar betekent dat dat u nog minimaal 10 jaar geld bespaart. Wat de elektriciteitskosten voor de pomp zijn verschilt per huishouden. Wilt u weten wat u kwijt bent voor uw huishouden? Wij rekenen het graag voor u uit! Neem contact met ons op en vertel ons uw huidige woonsituatie. Wij berekenen op basis van uw verbruik wat uw zonneboiler rendement zal zijn. Een zonneboiler kopen doet u bij Solesta® 2.0.

Onze zonneboilers

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Nauwelijks onderhoud
  • Hoog rendement, zelfs in de winter
  • Maximaal besparen op gas

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Wat is een zonneboiler?

Deze vraag krijgen wij nog vaak te horen. Kort gezegd wordt het water in uw woning verwarmd door het zonlicht. En niet door omgevingstemperatuur waar de vlakke plaat afhankelijk is. De zon helpt jou dus eigenlijk met het verwarmen van het water.

Doordat de collector verwarmd wordt door zonlicht i.p.v. de warmte van de zon vangt de heatpipes ook gewoon in de winter infraroodstraling op. De zonneboiler kan dus ook tijdens de koude én regenachtige maanden warm water opslaan.

Om dit systeem te laten werken, worden er zonnecollectoren op het dak geplaatst. Een zonnecollector is bestaat uit heatpipe of een vlakke plaat. Deze kunnen op een schuin dak geplaatst worden, maar ook op een plat dak. Het water wordt van de zonneboiler naar de collector gepompt. Onze zonneboiler systeem werkt uitsluitend op zonnestraling en wordt niet elektrisch na verwarmt zoals een elektrische boiler.

Water nodig? Dan stroomt het via de Cv-ketel het huis in. Dit is hiernaast vereenvoudigd in illustratie weergegeven. Verder vullen wij onze zonneboiler bewust niet met (giftig) glycol. Hierdoor gaat de werking van de zonneboiler namelijk eerder verloren.

Haal de zon in huis

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog zonneboiler rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Maximaal besparen

Een zonneboiler draagt op een eenvoudige manier bij aan een beter milieu en aan uw portemonnee. Het zonneboiler rendement is ongeveer 11 procent en zonne-energie is zo goed als onbeperkt beschikbaar. Een zonneboilersysteem bestaande uit een collector en een boiler die zonlicht omzet in warmte. Omdat de zonneboilersysteem zonlicht omzet in heeft u ook warm water in de winter rendement.

Zonneboilercombi

Voldoet de temperatuur niet aan uw vraag, dan schakelt uw CV-ketel bij om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. Een zonneboilercombi bestaat uit twee elementen; één onderdeel dat de infraroodstraling van de zon omzet in warmte en één onderdeel om de warmte in op te slaan.

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vier tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Benieuwd naar de kosten? Bekijk ze hieronder direct!

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?