fbpx

Waarom investeren in een Solesta 2.0 Zonneboiler de Slimme Keuze is

Profiteer van de voordelen van een zonneboiler

In het snel veranderende energielandschap van vandaag is het maken van de juiste keuze voor duurzame energieoplossingen cruciaal. Als u overweegt om uw huis te voorzien van hernieuwbare energie, staan u verschillende opties ter beschikking. Hoewel zonnepanelen al geruime tijd populair zijn, en ook warmtepompen een gestage groei hebben doorgemaakt, is het de moeite waard om te overwegen waarom investeren in een Solesta zonneboiler vandaag de dag een slimme zet is. Hier zijn vier overtuigende redenen waarom u zou moeten kiezen voor een zonneboiler.

1. Onder Druk: De salderingsregeling van zonnepanelen

De salderingsregeling voor zonnepanelen staat onder druk en wordt steeds verder teruggeschroefd. Deze regeling, die huishoudens toestaat om de overschotten aan zelf opgewekte elektriciteit terug te leveren aan het net tegen hetzelfde tarief als dat ze betalen voor elektriciteit, is niet meer zo voordelig als voorheen. Sterker nog er zijn al energieleveranciers die kosten in rekening brengen wanneer er elektriciteit wordt teruggeleverd. Met de onzekere toekomst van deze regeling kan het investeren in zonnepanelen riskant zijn op de lange termijn.

2. Lage operationele kosten van zonneboilers

In vergelijking met warmtepompen zijn de operationele kosten van zonneboilers vrij laag. Dit komt ook omdat zonneboilers doorgaans minder bewegende delen dan warmtepompen hebben, wat de betrouwbaarheid verhoogt en de kans op onderhoudskosten vermindert.

3. Aantrekkelijke subsidies op zonneboilers

Zonneboilers genieten momenteel van aantrekkelijke subsidies. De overheid erkent het belang van het stimuleren van duurzame energieoplossingen en biedt royaal financiële ondersteuning tot bijna 30% van de initiële investering voor huishoudens die investeren in zonneboilers. Deze subsidies maken de aanschaf en installatie van een Solesta zonneboiler buitengewoon betaalbaar en maken het een slimme investering voor uw huis.

4. Stijgende gasprijzen: een dreigende realiteit

De gasprijzen dreigen weer flink te gaan stijgen. Voor huishoudens die nog steeds afhankelijk zijn van gasgestookte verwarming en warmwatervoorziening, betekent dit een aanzienlijke toename van de energierekening. Een Solesta zonneboiler biedt een uitstekend alternatief door te voorzien in een groot deel van uw warmwaterbehoeften. Dit betekent een enorme besparing op de kosten van uw energierekening, maar ook een verminderde afhankelijkheid van de schommelende gasprijzen.

Naast de bovenstaande voordelen draagt een zonneboiler ook bij aan de vermindering van CO2-uitstoot, wat essentieel is voor het milieu. Door gebruik te maken van zonne-energie vermindert u uw ecologische voetafdruk aanzienlijk, wat helpt bij het bestrijden van klimaatverandering. Het verminderen van de CO2-uitstoot is een verantwoordelijkheid die we allemaal delen, en het investeren in een zonneboiler is een effectieve manier om uw bijdrage te leveren aan een groenere toekomst.

Of je nou geld wilt besparen of juist meer ‘groen’ denkt, met de terugschroevende salderingsregeling van zonnepanelen, aantrekkelijke subsidies op zonneboilers, stijgende gasprijzen en de geringe onderhoudskosten, is het duidelijk waarom investeren in een zonneboiler de slimme keuze is.

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is relatief makkelijk uit te leggen. Het water wordt verwarmd door zonlicht en minder op zonnewarmte. Hierdoor functioneert de zonneboiler heatpipes ook in de winter. De infraroodstraling van de zon warmt het water in de buis op. Het verwarmde water wordt opgevangen in een vat. Zodra u het water nodig heeft stroomt het door de CV-ketel het huis in.

Voldoet de temperatuur nog niet aan uw wensen, dan warmt de CV-ketel het water na. In tegenstelling tot veel zonneboilers die met bijvoorbeeld het giftige glycol worden gevuld, worden de zonneboilers van Solesta® 2.0 alleen met water gevuld. Glycol verliest zijn werking bij hoge temperaturen en hierdoor moeten boilers gevuld met deze giftige stof na 4 à 5 jaar vervangen worden. Onze boilers zijn een drukloos terugloopsysteem. Hierdoor hebt u alleen een waterslang nodig om het gat te vullen.

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Krijg inzicht in uw kosten via de onderstaande button.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?