fbpx

Elektrische zonneboiler

Maximaal besparen op gas

Op zoek naar een duurzame elektrische zonneboiler? Een zonneboiler is een collector die zonlicht omzet in warmte. Deze staat meestal op het dak van een woning. U hoeft niet bang te zijn dat u alleen warm water heeft in de zomer, want het systeem is ook functioneel in de winter. De zonneboiler zet infraroodstraling van de zon om in warmte. Deze straling is er zowel in de zomer als in de winter, dus u hoeft niet bang te zijn dat u koud hoeft te douchen. Is uw water niet op de juiste temperatuur? Dan vult de CV-ketel de andere warmte aan. De boiler bestaat uit twee onderdelen; één onderdeel om de infraroodstraling van de zon om te zetten in warmte en één onderdeel om de warmte in op te slaan. U kunt deze warmte gebruiken op verschillende manieren; warmwater voorziening in huis, verwarming van het huis of verwarming van het zwembad. Wilt u een elektrische zonneboiler kopen? Dan bent u bij Solesta® 2.0 op de juiste plaats.

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende

3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Benieuwd naar de kosten?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Elektrische zonneboiler

Waarom een elektrische zonneboiler?

Er zijn verschillende soorten zonneboilers, maar waarom nu een elektrische zonneboiler? Op een eenvoudige manier draagt u bij aan het verbeteren van het milieu. Het voordeel van zonne-energie is dat het bijna onbeperkt beschikbaar is, CO2-neutraal is en u een zonneboiler binnen 6 tot 9 jaar hebt terugverdiend. Een elektrische zonneboiler gebruikt de straling van de zon om warmte te maken. De elektriciteit die de zonnepanelen opwekken wordt gebruikt om het water op te warmen. Solesta® 2.0 biedt compacte zonneboilers aan die gemiddeld maar 2,4 vierkante meter ruimte nodig hebben. Met deze zonneboiler kunt u o.a. uw sanitair water voorzien.

Hoe werkt een zonneboiler nu precies? Een elektrische zonneboiler zet warmte van de zon om in stroom. Deze stroom wordt gebruikt om de temperatuur van het water naar het gewenste aantal graden Celsius te krijgen. U hoeft niet bang te zijn dat u in de winter zonder warm water zit en als het water uit de boiler nog niet voldoet, dan springt de CV-ketel bij om het water op de juiste temperatuur te krijgen.

U haalt snel rendement uit een elektrische zonneboiler. Gemiddeld gezien is het rendement ongeveer 10 procent, dat is inclusief de subsidie die u kunt aanvragen op de aanschaf van een zonneboilercombi. Een zonneboilercombi bestaat uit een zonneboiler én uit zonnecollectoren. Er zijn verschillende soorten zonnecollectoren. Wilt u weten wat de verschillen zijn? Klik dan op deze link.

Doordat een elektrische zonneboiler bestaat uit een vacuümbuis zonnecollector haal je niet alleen bij hoge temperaturen, maar ook bij lagere temperaturen een goed rendement. Spaargeld op de bank zetten levert relatief weinig op, maar bij een elektrische zonneboiler bespaart u toch al snel 200 tot 300 euro per jaar. Een driepersoons huishouden bespaart bijvoorbeeld al 24 euro per maand. Hoe vaker u gebruik maakt van uw warmwater, hoe meer u bespaart. Een elektrische zonneboiler heeft een levensduur van 20 tot 25 jaar. Dat betekent dat als u na ongeveer 10 jaar de zonneboiler hebt terugverdiend, u nog minimaal 10 jaar geld bespaart.

Smartline Zonneboiler Systeem

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Nauwelijks onderhoud
  • Binnen vier uur geïnstalleerd
  • Weinig waterverspilling, sneller warm (tap) water

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Werking zonneboiler

Een zonneboiler zet infraroodstraling van de zon om in warmte. Hierdoor werken de zonneboiler heatpipes ook in de winter. Het vewarmde water wordt opgevangen in een buis. Dit water kan tot wel 90 graden verwarmd worden! Warm water nodig? Dan stroomt het via de CV-ketel uw huis in. Dit is eenvoudig in afbeelding hiernaast weergegeven.

U kunt er ook nog voor kiezen om een CV-zonneboiler tussen uw CV-ketel en zonnecollector te plaatsen. De CV-zonneboiler dient dan als een soort voorverwarmer van de CV-ketel. Hierdoor kunt u ook besparen op stookkosten en bent u dus nog milieuvriendelijker bezig. Wanneer u nog milieuvriendelijker wilt zijn, kunt u ook nog de CV-ketel inruilen voor een HR-ketel. Een HR-ketel staat voor hoogrendementsketel. Deze ketel verbruikt nog minder gas. 

Ondanks de zonneboiler de temperatuur van het water nog niet naar wens? Dan warmt de CV-ketel het water na. Verder worden de zonneboilers van Solesta® 2.0 niet met (giftig) glycol gevuld. Hierdoor wordt de werking geoptimaliseerd én de levensduur positief beïnvloed.

Haal de zon in huis

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Snelle installatie

Het duurt niet lang om een zonneboiler te plaatsen. Binnen een halve dag is uw elektrische zonneboiler geïnstalleerd. Er zijn twee mogelijkheden voor uw elektrische zonneboiler. U kunt deze binnen installeren in de buurt van uw CV-ketel. Deze wordt dan aangesloten op een koud-waterleiding. De boiler wordt aangesloten op de koud-waterinlaat van uw CV-ketel. Dit zorgt ervoor dat uw elektrische zonneboiler is aangesloten op al uw warmwaterkranen. Als u een van deze kranen gebruikt, heeft u warm water dat is opgewarmd door de zon. U kunt ook kiezen voor een zonneboiler heatpipes buiten. U kunt dan kiezen voor een systeem voor op hellend of plat dak, met een eigen aluminium onderstel. De installateur plaatst en sluit uw boiler aan. Via uw app houdt u de werking en besparing onder controle. Zo houdt u bij wat u bespaart en wat u bijdraagt aan het milieu.

Woningwaarde en energielabel

Wij zijn dé innovator in zonneboilers voor de zakelijke én particuliere markt. Ons specialisme komt voort uit onze visie op het inzetten van de kracht van de zon om hernieuwbare energie op te wekken. Wij willen het voor iedereen makkelijk maken om voor duurzame energie te kiezen. Onze zonneboiler is dan ook onderhoudsvrij, is binnen een halve geïnstalleerd en verdient zich binnen 6 tot 9 jaar terug. De zon, een bijna onbeperkte bron van energie, doet het werk en u ontvangt het rendement.

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Ook voor woningcorporaties is duurzaamheid van belang. Dit zorgt namelijk binnen één klap voor een duurzame woning voor een groot aantal huurders. Ben voorbereid op de toekomst!

Particulier

Investeren in het milieu? Vaak zet u dit pas door, zodra dit u zelf iets oplevert. Met onze zonneboiler denkt u zowel aan uw eigen portemonnee als het milieu. Installatie is eenvoudig, snel én zonder tilhulpmiddelen.

Installateurs

Een installateur is vaak het eerste aanspreekpunt bij consumenten die duurzaam omgaan met energie. Onze zonneboiler maakt het voor u gemakkelijk om te besparen. Snel, eenvoudig en zonder tilhulpmiddelen te installeren. 

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Bij Solesta® 2.0 kunt u vrijblijvend offertes aanvragen. Ook kunt u direct inzicht krijgen in de kosten via de button hieronder!

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?