fbpx

Zonneboiler werking

Ontdek de voordelen van een zonneboiler

In de oriëntatie naar een zonneboiler is het van belang om rekening te houden met de zonneboiler werking. Zo komen meerdere zonneboilers en elektrische zonneboilers op uw pad tijdens de zoektocht naar dé geschikte zonneboiler. Daarom is de werking van een zonneboiler enorm van belang zodat u zich verzekerd van een passende zonneboiler.

Ook is de zonneboiler werking van belang indien u in aanmerking wilt komen voor een ISDE-Subsidie. Zo dient aan enkele voorwaarde voldaan te worden voordat deze wordt toegekend. De terugverdientijd zal tussen 4 en 8 jaar zijn. Solesta® 2.0 biedt daarom meerdere oplossingen aan zodat u altijd voorzien bent van een zonneboiler naar eigen wens.

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende
3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Interesse in een zonneboiler?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler kopen?

Soorten zonneboilers

Zoals reeds aangegeven is de zonneboiler werking deels afhankelijk van de gekozen oplossing. Solesta® 2.0 biedt hierin drie verschillende mogelijkheden aan. Zo bieden wij een conventioneel zonneboiler aan mét gas. Ook bieden wij een stand alone zonneboiler aan waarbij geen toegang is tot gas. U kunt een zonneboiler op elk plat dak plaatsen, omdat het een erg compacte zonneboiler is. Tot slot zijn onze zonneboilers ook in combinatie met een warmtepomp te gebruiken. De werking én het wooncomfort voor uw woning ligt dus in uw handen! Ook zijn er verschillende soorten zonnecollectoren bestaande uit 20, 25 en 30 heatpipes.

Het voorraad vat kan maximaal 80 graden worden. U bent dus altijd zeker van warm water.

Smartline Zonneboiler

Om de werking van het Smartline Zonneboilersysteem duidelijk te maken hebben wij dit gevangen in 7 argumenten.

 • Simpel  te begrijpen, te installeren, te gebruiken en te onderhouden.
 • Duurzaam  gebruik van recyclebare materialen, robuust ontworpen voor 20/25 jaar.
 • Onafhankelijk  van isolatiewaarde woning, van terug-levering aan het energie-net.
 • Voordelig  gunstig zowel in aanschaf, gebruik, onderhoud en vervanging componenten.
 • Gifvrij  door terugstroomprincipe gebruik van leidingwater – geen glycol!
 • Flexibel  vandaag conventioneel starten, in de toekomst meegroeien met ontwikkelingen.
 • State of the art maakt gebruik van meest recente inzichten, technieken en materialen.

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Hoe werkt een zonneboiler?

In tegenstelling tot zonnepanelen, werkt een zonneboiler op basis van zonlicht in plaats van warmte. De infraroodstraling van de zon wordt omgezet via de zonneboiler heatpipes. Hiermee bent u dus ook tijdens de koudere wintermaanden voorzien van een heerlijke warme douche!

De temperatuur nog niet naar wens? Geen probleem. Dan verwarmt de Cv-ketel het water eenvoudig bij. Geniet dus van een watertemperatuur naar eigen gemak. Via de Cv-ketel stroomt het warme water vervolgens uw huis binnen. In sommige situaties heeft een vergunning nodig bijvoorbeeld bij beschermt stadsgezicht of wanneer onze collector boven de nok van u dak komt. Heeft ons systeem u interesse gewekt vul dan ons contact formulier in of neem direct contact met ons op.

Voor extra informatie kunt u gebruik maken van onze contact pagina.

Haal de zon in huis

Voordelen van een zonneboiler kopen? Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Systeemopbouw

De zonneboiler werking begint met een volledige systeemopbouw. Zo dienen verschillende elementen aanwezig te zijn om uw woning uiteindelijk te verduurzamen. Als specialiast weet Solesta® 2.0 als geen ander wat hierbij komt kijken. Het meest zichtbare element hierbij is de vacuümbuis voor de zonnecollector. Deze wordt meestal op uw dak geplaatst en bevindt zich daardoor over het algemeen in het zicht.

 

Hoog rendement

Indien de systeemopbouw op een juiste wijze is geïnstalleerd levert u dit een rendement van 11 tot 17% op voor uw spaargeld. Dit kan onder anderen bereikt worden door het aanvragen van een ISDE-Subsidie voor een bijdrage aan verduurzaming. Kijkend naar de systeemopbouw wordt de vacuümbuis met zonnecollectoren op het dak van uw woning geplaatst. Het hoogste rendement krijgt niet iedereen. Dit hangt af van een aantal zaken. Welk type CV-zonneboiler en collectoren u heeft spelen hierbij een grote rol. 

 

zonneboiler prijzen
Zonneboiler kopen?

Gebruiksvriendelijk

Het boilervat zal binnen de systeemopbouw op zijn beurt zorgen voor de opslag van ruim 100 liter water. De temperatuur van dit water ligt rond de 80°C. Door de compacte opslag van het boilervat is dit eenvoudig in uw keukenkastje te plaatsen. De app van Solesta maakt het vervolgens leuk én interessant om met duurzaamheid bezig te zijn. Zo kan u hierin de prestaties van de zonneboiler eenvoudig monitoren. Maak duurzam energieverbruik dus leuk én goed voor het milieu!

 

Voordelen

Naast de technische werking van een zonneboiler is het wellicht nóg interessanter om te richten op de voordelen. Zo heeft een zonneboiler van Solesta® 2.0 enkele voordelen die u niet wilt missen! Om hiervoor te zorgen hebben wij deze eenvoudig voor u op een rijtje gezet. 

 • ISDE-Subsidie 
 • 6 tot 9 jaar terugverdientijd
 • 11 tot 17% rendement op uw spaargeld
 • Vrij van chemicaliën
 • Geïnstalleerd binnen één halve dag
 • Monitoring via een app
Zonneboiler kopen?
hoe werkt een zonneboiler

Terugverdientijd

Kijkend naar bovenstaande voordelen is het ook mogelijk om deze nóg verder te vergroten. Zo kan de terugverdientijd terug worden gebracht naar slechts 5 jaar. Hoe? Afhankelijk van de intensiteit van uw warm watergebruik veranderd de terugverdientijd. Bij een driepersoonshuishouden waarbij zowel in de avond als ochtend wordt gedoucht bedraagt de terugverdientijd al snel slechts 5 jaar.

 

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. U kunt gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen via onze site. Zonneboiler kopen? Bekijk de kosten via de onderstaande button.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?