Zonnecollector kopen?

Ontdek de voordelen van een zonnecollector

Wilt u een zonnecollector kopen? Met zonne-energie heeft u een bron van energie die bijna onbeperkt beschikbaar is, CO2-neutraal is en bovendien helemaal gratis is. Tevens draagt u op een eenvoudige manier bij aan een beter milieu én aan uw eigen portemonnee. Een zonnecollector werkt op straling van de zon en geeft warmte af. Dit is anders dan bij bijvoorbeeld een zonnepaneel; deze werken op zonlicht. Een zonnecollector van Solesta® 2.0 heeft u vaak al binnen 6 tot 9 jaar terugverdiend. Daarnaast gaan de zonnecollectoren van Solesta® 2.0 gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Wilt u een zonnecollector kopen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woonsituatie?

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende
3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Smartline Zonnecollector?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonnecollector kopen

Een zonnecollector

Een zonnecollector zet zonlicht om in warmte. U plaatst deze zonnecollector meestal op het dak van uw woning. Dit kan een schuin dak zijn, maar ook een plat dak. Elk mogelijk zonlicht wordt hierin opgevangen. Deze zonnecollector is een onderdeel van een Smartline zonneboilersysteem. Elk mogelijk zonlicht wordt hierin opgevangen. Een zonnecollector gebruikt infraroodstraling van de zon om warmte te creëren. De straling van de zon is er het hele jaar en dus hoeft u niet bang te zijn dat u geen warm water heeft. Het water in de zonnecollectoren wordt opgewarmd en dat stroomt naar het vat. Dit boilervat bevat 100 liter verwarmd water dat verwarmd is tot ca. 80 graden Celsius. Er zijn verschillende soorten zonnecollectoren. Sommige kunnen 200 liter water verwarmen en sommige zelfs wel 300 liter! Een zonneboilercombi bevat een geïntegreerde cv-ketel die bijstookt als het water niet voldoet aan uw gewenste temperatuur. Bij een zonneboiler doet uw eigen cv-ketel dit. Zo heeft u altijd verwarmd water. Het water dat de zonnecollector verwarmd kunt u gebruiken voor sanitair gebruik, maar ook om uw huis te verwarmen. Wilt u een zonnecollector kopen? Dan bent u bij Solesta® 2.0 op het juiste adres. Meer weten?

Smartline Zonnecollector

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Onderhoudsvrij
  • Snel geïnstalleerd
  • Hoog rendement

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Werking zonneboiler

Met een zonneboiler wordt water verwarmd door zonlicht en dus minder op zonnewarmte. Hierdoor bent u ook in de winter voorzien van een heerlijke warme douche. Zo straalt de zon ook in tijdens de koude wintermaanden infraroodstraling uit. Dit zorgt ervoor dat de zonneboiler heatpipes ook in de winter water verwarmen. Er zijn verschillende soorten zonneboilers, maar alle hebben het doel om water te verwarmen. Zodat u kan genieten van o.a. warm tapwater. Een zonneboiler kan uw water gemiddeld verwarmen tot wel 90 graden! Daarnaast biedt Solesta® 2.0 compacte zonneboilers aan. Doordat onze zonneboilers erg compact zijn, heeft u maar weinig ruimte van uw dak nodig.

Benieuwd hoe een zonneboiler systeem werkt? Lees dan snel verder voor een korte uitleg. Heeft u warm water nodig? Dan stroomt dit via de CV-ketel het huis binnen. Als de temperatuur nog niet naar wens is dan warmt de CV-ketel het water eenvoudig na. Doordat onze zonneboilers geen gebruik maken van (giftig) glycol, maar alleen met water, gaat de zonnecollector éxtra lang mee. In tegenstelling tot de 4 á 5 jaar van een zonneboiler die gebruik maakt van glycol.

Haal de zon in huis

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Benieuwd welk type zonneboiler het best bij u past? Lees dan snel verder. 

Zonneboiler kopen?

Waarom een zonnecollector?

Er zitten verschillende voordelen aan een zonnecollector kopen. Een zonnecollector wordt geplaatst op uw dak en vangt hierdoor een hoop zonlicht. Het zonlicht is een CO2-neutrale bron van energie. Zo draagt u op een laagdrempelige manier bij aan het verbeteren van het milieu. Een zonnecollector functioneert tevens het hele jaar. Dit komt omdat het zonlicht het water in de zonnecollectoren verwarmd. Dit in tegenstelling tot een zonnepaneel die energie opwekt op zonwarmte. Het type zonneboiler kan wel eens afwijken. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten boilers. Wij van Solesta® 2.0 raden een elektrische boiler aan, omdat hier diverse voordelen aanzitten. Zo krijgt u er gemiddeld een hoger rendement voor. Benieuwd naar de andere voordelen van een elektrische boiler? Druk dan op deze link.

Het rendement van een Smartline Zonneboilersysteem is in een driepersoonshuishouden al snel rond de 28 euro per maand. Zo heeft u binnen 6 tot 9 jaar een Solesta® 2.0 zonneboiler terugverdiend. U kunt tevens een subsidie aanvragen op de aanschaf van een zonneboiler. Een Solesta® 2.0 Smartline Zonneboilersysteem heeft een levensduur van tussen de 20 en 25 jaar. Zo kunt u nog minimaal 10 jaar verdienen aan uw gasrekening. Daarnaast neemt zonnecollector gemiddeld maar 2,5 m2 van uw dak in beslag en kunt u ook nog kiezen voor een vlakke plaat zonnecollector. Hierdoor valt uw zonnecollector niet op en lijkt het op een zonnepaneel.

Installatie

U kunt binnen een halve dag al beginnen met besparen. Zonnecollectoren kopen bij Solesta® 2.0 zorgt ervoor dat u snel kunt genieten van de energie van de zon. Uw zonnecollectoren plaatst u op uw dak. Voor het boilervat heeft u twee mogelijkheden; deze plaatsen op het dak of in uw huis dicht bij uw cv-ketel. Wanneer u ervoor kiest om de collector op het dak te plaatsen, neemt dit ca 2 bij 2,5 meter dakoppervlak in beslag. U kunt kiezen voor 20, 25 of 30 zonnecollectoren.

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Bekijk de kosten hieronder.