Hoe werkt een zonneboiler?

Ontdek de vele voordelen van een zonneboiler

De laatste tijd zult u het ongetwijfeld steeds vaker tegenkomen. Een zonneboiler. Maar, hoe werkt een zonneboiler nou eigenlijk? Dat is eenvoudiger uitgelegd dan u zou denken. Zoals u hoogstwaarschijnlijk zou verwachten gebruikt het de zon om warmte op te wekken. De zonnecollector op uw dak vangt zonne-energie op. Er zijn verschillende soorten zonnecollectoren. Vaak wordt er op een dak een compacte zonneboiler geplaats, omdat deze maar weinig vierkante meter in beslag neemt. Om het nog specifieker te zeggen zorgt de infraroodstraling van de zon ervoor dat warmte wordt opgewekt én opgeslagen. Hierdoor kunt u vervolgens het hele jaar (dus ook in de winter) genieten van een heerlijke warme douche! Met een huishouden van 4 personen kunt u ongeveer 280 m3 gas besparen. Door de warmte van de zon te gebruiken is dit niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee.

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende
3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

De kosten van een zonneboiler

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

hoe werkt een zonneboiler

Maximaal besparen op gas

Goed voor het milieu, én uw eigen spaarvarkentje. Zoals aangegeven is het aanschaffen van een elektrische zonneboiler een investering in de (groenere) toekomst. Het rendement op uw spaargeld wordt verhoogd. Waar bij de bank tegenwoordig zelfs met een negatief rendement te maken krijgt, profiteert u bij ons van een rendement tussen de 11% en 17%. Dit komt mede vanwege de ISDE-subsidie die kan oplopen tot €950,- afhankelijk van het type zonneboiler.

Met een zonneboilercombi slaat u tot wel 250 liter water op met een temperatuur van 80°C. Hiermee kunt u dus zorgeloos genieten van een warme douche óf een overheerlijk warm bad. Haal uw badeendje dus maar van zolder! Verder zijn de zonneboilers van Solesta® 2.0 volledig chemicaliënvrij. Onderstaand hebben wij de talloze voordelen nog even voor u op een rijtje gezet.

 • Rendement tussen de 11% en 17%
 • Profiteren subsidie zonneboiler
 • Tot wel 250 liter verwarmd water opslaan
 • Terugverdientijd tussen 6 én 9 jaar
 • Chemicaliënvrij

 

Ons zonneboilersyteem

De investering voor een zonneboiler systeem is natuurlijk niet niks. Om deze keuze weloverwogen te maken helpen wij u een handje. Wij hebben 7 argumenten voor u opgesteld waarom u niet om een zonneboiler van Solesta® 2.0 heen kan.

 • Nauwelijks onderhoud
 • Hogere woningwaarde en energielabel
 • Binnen vier uur geïnstalleerd
 • Maximaal besparen op gas
 • Eenvoudig monitoren via de App
 • Hoog rendement, zelfs in de winter
 • Ook aan te sluiten op warmtepomp of boiler
 • Weinig waterverspilling, sneller warm (tap) water
 • 50% besparing op energiekosten voor warm water

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Hoe werkt een zonneboiler?

De werking van een zonneboiler is relatief makkelijk uit te leggen. Er worden zonnecollectoren op het dak van uw woning geplaatst. Dit kan een schuin dak zijn, maar ook een plat dak. Een vacuümbuis zonnecollector is een vlakke plaat wat lijkt op een zonnepaneel. In deze buizen bevindt zich water. Het water wordt verwarmd door zonlicht en minder op zonnewarmte. Hierdoor functioneert de zonneboiler heatpipes ook in de winter. De infraroodstraling van de zon warmt het water in de buis op. Het verwarmde water wordt opgevangen in een vat. Zodra u het water nodig heeft stroomt de warme vloeistof door de CV-ketel het huis in.

Voldoet de temperatuur nog niet aan uw wensen, dan warmt de CV-ketel het water na. Al onze CV-ketels bevatten namelijk het NZ (naverwarming zonneboilers) kenmerk. Hierdoor is uw temperatuur altijd perfect naar uw eigen wens.

Water is een groot onderdeel van de zonneboiler. In tegenstelling tot veel zonneboilers die met bijvoorbeeld het giftige glycol worden gevuld, worden de zonneboilers van Solesta® 2.0 alleen met water gevuld. Glycol verliest zijn werking bij hoge temperaturen en hierdoor moeten boilers gevuld met deze giftige stof na 4 à 5 jaar vervangen worden. Onze boilers zijn een drukloos terugloopsysteem. Hierdoor hebt u alleen een waterslang nodig om het gat te vullen. I.p.v. een CV-ketel kunt u ook een HR-ketel plaatsen. Deze ketel is nog duurzamer.

Haal de zon in huis

Voordelen van een zonneboiler kopen? Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Snelle installatie

Door de jaren heen zijn steeds meer uiteenlopende huizen gebouwd. Daardoor is ook ieder huis uniek. Daarom biedt Solesta® 2.0 ook verschillende soorten zonneboilers aan. Zo zijn er woningen mét, maar ook zonder gas. Door zowel een conventioneel zonneboiler systeem aan te bieden mét gas. Als een stand alone zonneboiler werking systeem zonder gas, bieden wij zoveel mogelijk huizen de kans om te verduurzamen. Ons team van professionals is maar een halve dag bezig om uw zonneboiler te plaatsen.

Onderstaand een overzicht van alle zonneboilers die wij aanbieden.

 • Conventioneel (mét gas)
 • Stand alone (zonder gas)
 • Vandaag ‘starten’, morgen ‘upgraden’

 

Sterke service

Kiest u voor een zonneboiler installatie bij Solesta® 2.0? Dan ervaart u ook de uitstekende service die wij aanbieden. Via onze eenvoudige webshop kunt u binnen een handomdraai onderdelen bestellen voor een Zilverling Zonneboilersysteem. Bestel de benodigde producten eenvoudig via iDeal en binnen 3 werkdagen geven wij deze al mee aan de postbezorger! Hierdoor verliest u zo min mogelijk infraroodstraling van de zon.

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Voor meer informatie klik dan op de onderstaande button.