fbpx

Zonneboiler in de winter

Profiteer ook tijdens de winter van een zonneboiler

Vraagt u zich af of een zonneboiler in de winter ook warm water oplevert? Bij Solesta® 2.0 verzekeren wij u dat dit het geval is! Zo zet een zonneboiler infraroodstraling om in warmte. Doordat de zon dit ook in de winter uitstraalt bent u het gehele jaar verzekerd van warm water. Hierdoor staat u niet onverwacht onder een koude douche in de winter! Verder is het met een zonneboiler mogelijk om een ISDE-Subsidie aan te vragen. Indien u aan alle voorwaarden voldoet ontvangt u een subsidie tussen de €650 en €850. Twijfelt u wat voor zonneboiler voor u het meest geschikt is om ook er ook in de winter warmpjes bij te zitten? Bekijk dan eens onze verschillende oplossingen. Wie weet zit er al een passende oplossing voor u bij!

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende
3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Een zonneboiler aanschaffen

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler in de winter

Voordelen zonneboiler

Voor niets gaat de zon op. Ook in de winter. Vanuit deze uitspraken hebben wij ons Smartline zonneboilersysteem ontworpen.

 • ISDE-Subsidie 
 • 6 tot 9 jaar terugverdientijd
 • Rendement tussen de 11 en 17% op het spaargeld
 • Vrij van chemicaliën
 • Geïnstalleerd binnen een halve dag
 • Monitoring via onze app

Daarnaast bent u bij Solesta® 2.0 verzekerd van een hoog rendement. Zowel in de zomer als in de winter. Hierdoor bedraagt de terugverdientijd in de meeste gevallen 6 tot 9 jaar. Heeft uw huishouden een intensief gebruik? Dan kan de terugverdientijd in sommige gevallen terug worden gebracht tot slechts 5 jaar. Daarnaast zullen de kosten voor warm water lager worden.

 

Smartline Zonneboiler

Onderstaand hebben wij enkele voordelen van het Solesta® 2.0 Smartline Zonneboilersysteem opgesomd. Deze voordelen zijn ook van kracht in de winter.

 

 • Simpel  te begrijpen, te installeren, te gebruiken en te onderhouden.
 • Duurzaam  gebruik van recyclebare materialen, robuust ontworpen voor 20/25 jaar.
 • Onafhankelijk  van isolatiewaarde woning, van terug-levering aan het energie-net.
 • Voordelig  gunstig zowel in aanschaf, gebruik, onderhoud en vervanging componenten.
 • Gifvrij  door terugstroomprincipe gebruik van leidingwater – geen glycol!
 • Flexibel  vandaag conventioneel starten, in de toekomst meegroeien met ontwikkelingen.
 • State of the art maakt gebruik van meest recente inzichten, technieken en materialen.

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Hoe werkt een zonneboiler?

Kort gezegd zet een zonneboiler zonlicht om in warmte. De zonnecollector bevindt zich meestal op het dak van uw woning. Met dit systeem gebruikt men dus zonlicht om water te verwarmen. Vanuit de verschillende oplossingen is het mogelijk om voor een conventioneel zonneboiler mét gas te gaan. Daarnaast kunt u ook eenvoudig voor een stand alone oplossing of een combinatie met een warmtepomp kiezen.

Bent u benieuwd naar de product specificaties voor een zonneboiler in de winter? Bestudeer dan gerust onze product specificaties en kom erachter dat de zonneboilers van Solesta® 2.0 u het hele jaar warm houden!

Door de zon te gebruiken om water te verwarmen, ben je erg milieu bewust bezig. Het water zal minimaal 60 graden zijn, maar kan wel oplopen tot 90 graden. Dus of het nu een zonnige dag is of een echte winterdag. Met een een zonneboilersysteem heb je het altijd warm genoeg én bespaar je het milieu!

Haal de zon in huis

Ook in de winter zijn de 7 argumenten van Solesta® 2.0 van kracht. Hiermee zorgen wij ervoor dat u ook in de winter niet in de koud komt te zitten!
Zonneboiler kopen?

Rendement

Vanuit bovenstaande tekst is gebleken dat het rendement van een zonneboiler op kan lopen tot 11 of 17%. Het rendement ligt hierin dus erg hoog. Hierbij is ook rekening gehouden met de reeds benoemde ISDE-Subsidie. Indien deze wordt toegekend gaat het rendement namelijk omhoog en kan de terugverdientijd tot het minimale beperkt worden. Onderstaand hebben wij de voorwaarden voor u verzameld.

 

Voorwaarden subsidie

U komt in aanmerking voor een subsidie tussen de €650 en €850. Het exacte bedrag is afhankelijk van het type zonneboiler en uw woning. Al met al verhoogd u uw rendement van de zonneboiler dus het hele jaar door! Ook in de winter. De voorwaarden?

 • Aanvraag binnen binnen 6 maanden na datum koopovereenkomst
 • Subsidieaanvraag vind plaats ná de aankoop
 • Aanschaf zonneboiler is nieuw (mét bewijs van betaling en aanschaf)
 • De zonneboiler is geïnstalleerd in Nederland
 • Verwijdering binnen één jaar na plaatsing verboden
Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Voor meer informatie over de kosten van een zonneboiler kunt u op de onderstaande knop drukken.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?