Zonneboiler kosten

Profiteer van een hoog rendement

Wat zijn de zonneboiler kosten? Een Smartline zonneboiler van Solesta® 2.0 heeft een rendement van ongeveer 10 procent. U bespaart ongeveer 28 euro per maand bij een driepersoonshuishouden. Dat komt neer op 288 euro per jaar. De aanschaf van een Smartline zonneboilersysteem is tussen de €2.000,- en €3.000,- inclusief subsidie. Een behoorlijk bedrag, maar dit verdient u binnen 6 tot 9 jaar terug. Een zonneboiler gaat namelijk gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. De kosten van een zonneboiler bestaan voornamelijk uit de aanschafprijs, de installatiekosten en de onderhoudskosten. Hoe hoger de prijs van gas wordt, hoe meer u bespaart. Wanneer je kiest voor een zonneboiler moet je met een aantal dingen rekening houden. De zonneboilers van Solesta® 2.0 verschillen qua inhoud. De ene zonneboiler kan 100 liter water verwarmen en de ander wel 200 liter. Benieuwd welk type zonneboiler het best bij u past en wat de terugverdientijd van een zonneboiler is? Neem dan contact met ons op. 

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

Het aanvragen van de ISDE-subside regelen wij!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende
3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x60x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Zonneboiler bij uw woning?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler kosten

Wat zijn de zonneboiler kosten?

De aanschafprijs van een Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersysteem is tussen de €2.000 en €3.000 euro. Dit bedrag is inclusief de ISDE Subsidie. Daar komt dan nog de prijs van de installatie bij. De onderhoudskosten op een Smartline zonneboilersysteem zijn minimaal. Omdat wij alleen gebruik maken van water in de zonneboilers is de inhoud niet aan vervanging toe. Er zijn zonneboilers die gevuld worden met de giftige stof Glycol. Wij vullen de zonnecollectoren alleen met water en dus heeft u aan een waterslang genoeg om gebruik te maken van ons drukloos terugloopsysteem. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Smartline Zonneboilersysteem

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Onderhoudsvrij
  • Snel geïnstalleerd
  • Hoog rendement

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Wat is een Smartline Zonneboiler?

Een Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersysteem bestaat uit twee onderdelen die gezamenlijk zonlicht omzetten in warmte. U heeft zonnecollectoren op het dak liggen. Deze zetten het infraroodlicht van de zon om in warmte. Hierdoor ontstaat er warm water. Het andere onderdeel is een boilervat waar het verwarmde water in wordt opgevangen. Omdat de zonnecollectoren werken op zonne-energie heeft u het hele jaar lang door de zon verwarmd water. Dit in tegenstelling tot zonnepanelen die werken op zonwarmte. Het water stroomt vanuit het boilervat door de cv-ketel uw huis in.

Voldoet het water nog niet aan de gewenste temperatuur? Dan verwarmt uw cv-ketel het water bij. De Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersystemen maken alleen gebruik van water. Hierdoor zijn de zonneboiler kosten met betrekking tot het onderhoud lager dan bij zonneboilers die gebruik maken van de giftige stof Glycol. Deze verliest na 4 à 5 jaar zijn werking. Er zijn verschillende soorten zonneboilers. De zonneboiler prijzen liggen tussen de €2.000 en €3.000 euro. U heeft de keuze uit een standaard zonneboiler of een elektrische boiler. Met beide boilers kunt u diverse euro’s per dag besparen. 

 

Haal de zon in huis

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Besparen

Met een zonneboiler bespaart u gemiddeld 2.000 kwh per jaar. Daarnaast krijgt u voor zonneboilers ook een behoorlijk hoog rendement. Het rendement van een Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersysteem ligt om en nabij de 10 procent. Een driepersoons huishouden bespaart al gauw 28 euro per maand. Zo bespaart u op jaarbasis ongeveer 280 euro. Een tweepersoons huishouden bespaart ongeveer 200 euro per jaar. Wat de jaarlijkse besparingen exact zijn, verschilt per huishouden. Hoe meer u gebruik maakt, hoe meer u bespaart. Zo kan het zijn dat u al binnen 5 jaar uw Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersysteem heeft terugverdiend. De zonneboiler kosten met betrekking tot onderhoud zijn niet meegenomen in de terugverdientijd. Met een zonneboiler bespaart u gemiddeld 2.000 kwh per jaar. 

Snelle installatie

Binnen een halve dag kunt u beginnen met besparen. Een Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersysteem is binnen een halve dag geïnstalleerd en dus vallen de zonneboiler kosten op dit gebied mee. Wij installeren de zonnecollectoren op uw dak. U kunt ervoor kiezen om het boilervat ook op uw dak te plaatsen of om deze dicht bij uw cv-ketel te plaatsen.
Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Wilt u direct inzicht over de kosten van een zonneboiler? Bekijk dan de button hieronder.