fbpx

Zonneboiler kosten

Profiteer van een hoog rendement

Wat zijn de zonneboiler kosten? Een Smartline zonneboiler van Solesta® 2.0 heeft een rendement van ongeveer 11 procent. Zo bespaart u ongeveer 35 euro per maand bij een driepersoonshuishouden. Dat komt neer op 420 euro per jaar. De aanschaf van een Smartline zonneboilersysteem is tussen de €2.000,- en €3.000,- inclusief subsidie. Een behoorlijk bedrag, maar dit verdient u binnen 4 tot 8 jaar terug. Een zonneboiler gaat namelijk gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. De kosten van een zonneboiler bestaan voornamelijk uit: de aanschafprijs, de installatiekosten en de onderhoudskosten. Des te hoger de prijs van gas wordt, hoe meer u bespaart. Wanneer u kiest voor een zonneboiler, dan moet u rekening houden met een aantal dingen. De zonneboiler van Solesta® 2.0 kan 280L voorverwarmd douchewater leveren. Bent u benieuwd welk type zonneboilersysteem het best bij u past en wat de terugverdientijd van een zonneboiler is? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende
3 componenten:

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x70x60 cm)? 

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x60x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Zonneboiler bij uw woning?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler kosten

Wat zijn de zonneboiler kosten?

De aanschafprijs van een Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersysteem is tussen de €2.000 en €3.000 euro. Dit bedrag is inclusief de ISDE Subsidie. Daar komt dan nog de prijs van de installatie bij. De onderhoudskosten op een Smartline zonneboilersysteem zijn minimaal. Vanwege het feit dat wij alleen gebruik maken van water in de zonneboiler, hoef u alleen maar een keer per jaar een klein beetje water bij te vullen. Er zijn zonneboilers die gevuld worden met de giftige vloeistof glycol. Bij zonneboilers gevuld met glycol lopen de zonneboiler kosten flink op, omdat deze elke 3 jaar onderhoud nodig hebben.

Smartline Zonneboilersysteem

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Onderhoudsvrij
  • Snel geïnstalleerd
  • Hoog rendement
Zonneboiler warmtepomp

Bespaar op uw gasverbruik: neem een zonneboiler!

U hoeft niet bang te zijn dat de zonneboiler kosten hoger zullen zijn, dan de uiteindelijke opbrengsten die de zonneboiler oplevert. Zo heeft u de investering na gemiddeld 4 à 8 jaar terugverdiend. Waardoor u de jaren daarna heerlijk kunt genieten van een flinke besparing op je energiekosten, wetende dat een zonneboiler een gemiddelde levensduur van 20 à 25 jaar heeft. Echter, met een zonneboiler bespaart u niet alleen op uw energiekosten, maar u draagt ook een steentje bij aan het milieu! Uw gasverbruik is namelijk medeverantwoordelijk aan de klimaatverandering. Een huishouden van 4 personen bespaart maar liefst 330 kilo CO2 per jaar, wanneer er wordt overgestapt naar een zonneboiler!

Ontvang subsidie ‘Investering Duurzame Energie’ bij aanschaf van uw zonneboiler

Wij begrijpen dat de zonneboiler kosten een behoorlijk bedrag omvat. Gelukkig kunt u onder slechts een aantal voorwaarden subsidie ontvangen, doordat u een investering heeft gedaan in duurzame energie! Het gaat hierbij om de volgende voorwaarden: 

  1. De investering is gedaan voordat u een subsidieaanvraag indient. Dit houdt in dat de zonneboiler bij aanvraag van de subsidie al is betaald, geïnstalleerd en in gebruik is genomen.
  2. U heeft binnen 6 maanden na de koopovereenkomst de ISDE subsidie aanvraag ingediend. Hierna vervalt de ISDE namelijk.
  3. De zonneboiler is nieuw aangeschaft en u kunt dit aantonen met een betaalbewijs.
  4. De installatie heeft plaatsgevonden in Nederland en is gedaan door een erkend installateur. 
  5. De zonneboiler mag niet binnen een jaar na datum van besluit verwijderd worden

Afhankelijk van het type collector wordt de hoogte van de subsidie bepaald.

U kunt uw aanvraag indienden via mijn.rvo.nl. Voor deze aanvraag heeft u een geldige DigiD nodig. Wij kunnen u daar bij helpen door een instructie toe te sturen.

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Wat is een Smartline Zonneboiler?

Een Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersysteem bestaat uit twee onderdelen die gezamenlijk zonlicht omzetten in warmte. U heeft zonnecollectoren op het dak liggen. Deze zetten het infraroodlicht van de zon om in warmte. Hierdoor ontstaat er warm water. Het andere onderdeel is een boilervat waar het verwarmde water in wordt opgevangen. Omdat de zonnecollectoren bestaande uit heatpipes werken op zonne-energie heeft u het hele jaar lang door de zon verwarmd water. Dit in tegenstelling tot vlakke plaat die werken op omgevingstemperatuur. Het water stroomt vanuit het boilervat door de cv-ketel uw huis in.

Voldoet het water nog niet aan de gewenste temperatuur? Dan verwarmt uw cv-ketel het water bij. De Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersystemen maken alleen gebruik van water. Hierdoor zijn de zonneboiler kosten met betrekking tot het onderhoud lager dan bij zonneboilers die gebruik maken van de giftige stof Glycol. Deze verliest na 3 à 4 jaar zijn werking. Er zijn verschillende soorten zonneboilers. De zonneboiler prijzen liggen tussen de €2.000 en €3.000 euro. U kunt direct beginnen met besparen met onze zonneboiler systeem.  

Haal de zon in huis

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Bespaar met een zonneboiler uw jaarlijkse kosten

Met een zonneboiler bespaart u gemiddeld 2.000 kWh per jaar. Daarnaast krijgt u voor zonneboilers ook een behoorlijk hoog rendement. Het rendement van een Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersysteem ligt om en nabij de 10 procent. Een driepersoons huishouden bespaart al gauw 35 euro per maand. Zo bespaart u op jaarbasis ongeveer 480 euro. Een tweepersoons huishouden bespaart ongeveer 420 euro per jaar. Wat de jaarlijkse besparingen exact zijn, verschilt per huishouden. Hoe meer u gebruik maakt, hoe meer u bespaart. Zo kan het zijn dat u al binnen zes jaar uw Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersysteem heeft terugverdiend.

Met een zonneboiler bespaart u gemiddeld 2.000 kWh per jaar.

Goede service & snelle installatie

Binnen een halve dag kunt u beginnen met besparen. Een Solesta® 2.0 Smartline zonneboilersysteem is binnen een halve dag geïnstalleerd en dus vallen de zonneboiler kosten op dit gebied mee. Wij installeren de zonnecollectoren op uw dak. De zonneboiler plaatsen wij onder het dak en dicht bij uw cv-ketel.

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Wilt u direct inzicht over de kosten van een zonneboiler? Bekijk dan de button hieronder. 

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?