fbpx

Zonneboiler installatie

Hoog rendement, zelfs in de winter

Met het aanschaffen van een zonneboiler installatie draagt u zowel een steentje bij aan het milieu, als uw eigen portemonnee. De lage rente op het spaargeld kan met een investering in een zonneboiler opgevangen worden. Zo profiteert u met een zonneboiler installatie van een hoger rendement. Ook komt u hiermee in aanmerking voor een subsidie. De prijs van de zonneboiler verschilt per type zonneboiler. Elk soort zonneboiler zorgt voor warm water. Dit kan 200 liter zijn, maar ook 300 liter. Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Onderneem dan nú actie en profiteer optimaal van alle voordelen!

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende
3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Interesse in een zonneboiler?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler installatie

Hogere woningwaarde en energielabel

Voordat wij vol passie én enthousiasme de voordelen van een zonneboiler installatie toelichten, is het van belang om te weten wat dit precies is. Kort gezegd zet een zonneboiler zonlicht om in warmte. De zonneboiler vangt op uw dak de infraroodstraling van de zon op en zet deze vervolgens om in warmte. Het voordeel hiervan? Hierdoor geniet u ook in de winter van een overheerlijke warme douche.

Wij raken niet uitgepraat over de vele voordelen van een elektrische zonneboiler. Zo verhoogt u met een zonneboiler het rendement van uw eigen zuurverdiende spaargeld. Ook profiteert u van een subsidie zonneboiler die over het algemeen tussen de €650,- en €850,- bedraagt. Dit zorgt er mede voor dat de zonneboiler terugverdientijd slechts 6 tot 9 jaar bedraagt. Bij intensief gebruik kan dit zelfs verkort worden tot 5 jaar! Onderstaand hebben wij alle voordelen nog even voor u op een rijtje gezet.

 • Rendement spaargeld verhogen
 • Profiteren van ISDE-subsidie
 • Verwarmen tot 250 liter water
 • Chemicaliënvrij
 • Eenvoudig monitoren in onze app

 

Smartline Zonneboilersysteem

Waarom dient u voor het Smartline Zonneboiler Systeem van Solesta® 2.0 te gaan? Dat hebben wij zo eenvoudig mogelijk voor u op een rijtje gezet.

 • Hogere woningwaarde en energielabel
 • Binnen vier uur geïnstalleerd
 • Maximaal besparen op gas

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler is relatief makkelijk uit te leggen. Er wordt een zonnecollector op het dak van uw huis geplaatst. Hierin wordt water verwarmd door zonlicht en minder op zonnewarmte. Hierdoor functioneert de zonneboiler heatpipes ook in de winter. De infraroodstraling van de zon warmt het water in de buis op. Het verwarmde water wordt opgevangen in een vat. Zodra u het water nodig heeft stroomt het door de CV-ketel het huis in.

Voldoet de temperatuur nog niet aan uw wensen, dan warmt de CV-ketel het water na. In tegenstelling tot veel zonneboilers die met bijvoorbeeld het giftige glycol worden gevuld, worden de zonneboilers van Solesta® 2.0 alleen met water gevuld. Glycol verliest zijn werking bij hoge temperaturen en hierdoor moeten boilers gevuld met deze giftige stof na 4 à 5 jaar vervangen worden. Onze boilers zijn een drukloos terugloopsysteem. Hierdoor hebt u alleen een waterslang nodig om het gat te vullen. Doordat er enkel gebruik gemaakt wordt van water in de zonneboilers is het onderhoud van de zonneboiler veel lager ter vergelijking tot andere zonneboilers. 

De meeste zonneboilers van Solesta® 2.0 zijn compacte zonneboilers. Hierdoor nemen ze weinig plek in beslag en kunnen ze in elk huis geïnstalleerd worden. De meeste zonneboilers leveren gemiddeld 30 euro per maand op. Dit kan oplopen tot wel ongeveer 50 euro!

Haal de zon in huis

Voordelen van een zonneboiler kopen? Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Maximaal besparen

Vanuit het oogpunt dat iedere woning anders is, biedt Solesta® 2.0 ook verschillende oplossingen aan. Hierdoor past de zonneboiler installatie zich eenvoudig aan op de kenmerken van uw woning. Hiermee verduurzamen wij zoveel mogelijk woningen. Goed voor het milieu. En goed voor uw eigen portemonnee. Onderstaand vindt u de oplossingen die mogelijk passen bij uw woning. Ga voor de juiste zonneboilercombi!

 • Conventioneel (mét gas)
 • Stand alone (zonder gas)
 • Vandaag ‘starten’, morgen ‘upgraden’

 

Sterke service

Waarom zou u voor Solesta® 2.0 (moeten) kiezen? Onder anderen dankzij onze uitstekende service. Op onze webshop vindt u alle benodigde producten voor uw zonneboiler installatie. Het installeren van een zonneboiler kan geheel door ons team gedaan worden. Ook de bezorging en garantie vallen onder onze service. De producten zijn eenvoudig via iDeal te bestellen. En na slechts 3 werkdagen dragen wij uw bestelling over aan de postbezorger. Hierdoor gaat zo min mogelijk warmte verloren!

Alle zonneboilers van Solesta® 2.0 zijn voorzien van verschillende keurmerken, namelijk het CW-keurmerk, Gaskeur-NZ en het Solar Keymark Keurmerk. U kunt er zo zeker van zijn dat u gebruik maakt van een goede zonneboiler.  

 

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Wat uw jaarlijkse besparing zal zijn, kunnen wij zo niet exact voor u zeggen. Wij snappen dat kiezen voor een zonneboiler behoorlijk lastig kan zijn. Voor alle informatie en andere vragen kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.

Zonneboiler kopen? Meer informatie over de kosten zijn te bekijken via de onderstaande knop.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?