fbpx

Wat kost een zonneboiler?

Profiteer van een hoog rendement én een korte terugverdientijd

Bent u de zoektocht naar een duurzame zonneboiler gestart? Goed bezig! Maar… wat kost een zonneboiler eigenlijk? Voordat wij hier antwoord op geven zullen wij toelichten wat een zonnecollector precies doet. Deze zet namelijk zonlicht om in warmte. Een zonnecollector wordt over het algemeen op het dak van uw woning geplaatst. Een veelgehoorde vraag is of een zonnecollector ook functioneel is in de winter, met weinig zonlicht. Hier kunnen wij een eenduidig en duidelijk antwoord op geven: ja!

Zo zet een zonneboiler de infraroodstraling van de zon om in warmte. Deze straling van de zon wordt zowel in de zomer als winter afgegeven waardoor u het hele jaar rond kunt genieten van warm water. Om de kosten voor een zonneboiler af te wegen is het van belang om te checken of dit voor u geschikt is. Daarnaast kunnen de kosten verantwoord worden door het aanvragen van ISDE-subsidie én het in kaart brengen van de terugverdientijd. De terugverdientijd van een zonneboiler lig tussen de 4 tot 8 jaar. Een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Genoeg tijd om de prijs van een zonneboiler terug te verdienen. Reden genoeg om verder te lezen dus! Onze zonneboilersysteem werkt volledig op zonnestraling waardoor u ook in de winter profijt van heeft. Er zijn ook elektrische zonneboilers deze verbruiken veel energie waardoor het rendement zakt.

Heet u interesse in zonneboiler systeem van Solesta 2.0 neem dan contact met ons op. 

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x70x60 cm)? 

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x60x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Weten wat de kosten zijn?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Wat kost een zonneboiler

Kosten zonneboiler

Wat kost een zonneboiler? De kosten van een zonneboiler zijn onder anderen afhankelijk van de gekozen oplossing. Zo biedt Solesta® 2.0 verschillende oplossingen aan. Welke oplossing voor u het meest geschikt is? Dat hang onder anderen af van uw woning.

Solesta® 2.0 biedt zowel een conventionele oplossing aan mét gas, als een stand alone oplossing zonder gas. Verder is het ook mogelijk om een zonneboiler te combineren met een warmtepomp. Dit zorgt voor een ultiem comfort!

Zoals hierboven kort toegelicht is het van belang om een ISDE-Subsidie aan te vragen én de terugverdientijd te berekenen. Hiermee kunt u namelijk de kosten van een zonneboiler verantwoorden. Zo komt u in aanmerking voor Investeringssubsidie duurzame energie als u voldoet aan enkele voorwaarden. Afhankelijk van de gekozen oplossing en uw woning varieert de hoogte van deze subsidie tussen de €914 en €1291. Wij hebben de voorwaarden voor de subsidie eenvoudig voor u opgesomd:

 • Subsidieaanvraag ingediend binnen 6 maanden na sluiting koopovereenkomst
 • Investering heeft vóór de subsidieaanvraag plaats gevonden
 • De zonneboiler is nieuw (mét bewijs van betaling en aanschaf)
 • Installatie op Nederlandse grond
 • Verboden om de zonneboiler binnen één jaar na plaatsing te verwijderen

Naast de voorwaarden om een subsidie aan te vragen is het ook van belang om rekening te houden met de terugverdientijd. Daarom hebben wij bij Solesta® 2.0 berekend dat deze doorgaans 4 tot 8 jaar bedraagt. Dit is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Bij een driepersoonshuishouden mét intensief gebruik is het ook mogelijk om de terugverdientijd terug te brengen naar 4 jaar. Hierbij is rekening gehouden met de (stijgende) gaskosten. Wat de jaarlijkse besparingen zijn, is niet exact te zeggen.

Smartline Zonneboiler

Profiteer van onze voordelen. Hieronder zijn onze 7 argumenten voor een Smartline Zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 weergegeven.

 • Simpel
 • Duurzaam
 • Onafhankelijk
 • Voordelig
 • Gifvrij
 • Flexibel
 • State of the art

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Hoe werkt een zonneboiler?

Bij een zonneboiler wordt zonlicht opgevangen door de zonneboiler heatpipes. Hierdoor verwarmt het met name via infraroodstraling, in plaats van zonnewarmte. Daarom kunt u ook tijdens de (koude) wintermaanden profiteren van een heerlijk warm bad. Deze manier van water verwarmen is erg duurzaam, omdat er dus gebruik gemaakt wordt van zonne-energie.

Heeft u warm water nodig? Dan stroomt dit rechtstreeks vanuit de CV-ketel uw woning binnen. Als de temperatuur nog niet voldoet aan uw wensen is dat geen probleem. De CV-ketel verwarmt het water dan nog eventjes na. Daardoor bent u ten alle tijden voorzien van warm water.

De hoeveelheid energie die een CV-zonneboiler kan opwekken is verschillend. Een zonneboiler van 100 liter kan al voor ruim 200 liter verwarmd water zorgen. Hoeveel euro u hier per maand mee bespaart, is in elk huishouden anders. Dit heeft namelijk te maken de hoeveelheid gebruik van stroom en gas, het aantal personen in het huishouden en het type zonneboiler.

Haal de zon in huis

Voordelen van een zonneboiler kopen? Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Kosten zonneboiler

Indien u de prijzen van een zonneboiler heeft vergeleken bent u ongetwijfeld op de hoogte van de kosten van een zonneboiler. Naast de vraag: wat kost een zonneboiler? Rest natuurlijk de vraag: wat levert een zonneboiler op? Dan is het dus de taak om de kosten af te wegen tegen de voordelen van een zonneboiler. Om dit zo eenvoudig mogelijk voor u te maken heeft Solesta® 2.0 de voordelen op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Een ISDE-Subsidie
 • Een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar
 • Een groeiend rendement op uw spaargeld tussen de 10 en 17%
 • Geen gebruik van chemicaliën
 • Zonneboiler binnen één halve dag geïnstalleerd
 • Monitoring via onze app

Met de zonneboiler van Solesta® 2.0 heeft u 280 liter voorverwarmd douchewater met een boiler van 100 liter. Daarnaast profiteert u van de smart Grundfos pomp van Fectum. Kijkend naar de terugverdientijd kan deze ook gereduceerd worden naar 4 jaar. Dit kan bij een 3-persoonshuishouden mét intensief gebruik al het geval zijn. U zou hiermee zelfs ongeveer €420 per jaar kunnen besparen. 

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

De kosten voor een zonneboiler zijn zowel voor een woningcorporatie als voor huurders van belang.

Particulier

De kosten van een zonneboiler worden voor particulieren vaak pas interresant als zij hier zelf van profiteren.

Installateurs

Als het eerste aanspreekpunt van consumenten zijn installatuers als geen ander op de hoogte van de kosten van een zonneboiler.

Haal de zon in huis!

Wat kost een zonneboiler? Met onze zonneboiler bent u verzekerd van een juiste investering. Het Smartline Zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 biedt u namelijk enkele voordelen. Deze hebben wij middels 7 argumenten eenvoudig voor u vastgelegd. U kunt gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen via onze contactpagina. 

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?