fbpx

Wat is een zonneboiler?

Profiteer van de voordelen van een zonneboiler

Bent u zich aan het oriënteren om een zonneboiler aan te schaffen, maar weet u niet precies wat dit inhoudt. Wat is een zonneboiler? Indien u deze vraag helder heeft kunt u de zoektocht naar een geschikte elektrische zonneboiler vervolgen. Kort gezegd zet een zonneboiler zonlicht om in warmte. De zonneboiler wordt op het dak van uw woning geplaatst waar het de infraroodstraling van de zon omzet in warmte. Hierdoor is de zonneboiler niet afhankelijk van de zomer en kunt u ook in de winter genieten van de voordelen van een zonneboiler.

Door de duurzame werking van een zonneboiler komt u in aanmerking voor een ISDE-Subsidie. De kosten van de zonneboiler worden via deze wijze deels vergoed waardoor de terugverdientijd in de meeste gevallen binnen 6 tot 9 jaar bereikt is. Ben u hierdoor éxtra enthousiast geworden over een zonneboiler? Wij leren u graag meer over de werking van een zonneboiler van Solesta® 2.0.

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende
3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Gebruik maken van een zonneboiler?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

wat is een zonneboiler

Soorten zonneboilers

Wat is een zonneboiler? Deze vraag is inmiddels beantwoord. Echeter, wij kunnen hier meerdere antwoorden op geven. Zo biedt Solesta® 2.0 namelijk meerdere oplossingen aan op het gebied van zonneboilers. Het is namelijk mogelijk om een conventieel zonneboiler mét gas aan te schaffen. Daarnaast is het ook mogelijk om een zonneboiler zonder gas aan te schaffen óf in combinatie met een warmtepomp. Bepaal uw eigen wooncomfort!

Smartline Zonneboilersysteem

Van duurzaamheid tot en met voordeel. Bij Solesta® 2.0 bent u verzekerd van verschillende voordelen.

 • Simpel
 • Duurzaam
 • Onafhankelijk
 • Voordelig
 • Gifvrij
 • Flexibel
 • State of the art

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is relatief makkelijk uit te leggen. Het water wordt verwarmd door zonlicht en minder op zonnewarmte. Hierdoor functioneert de zonneboiler heatpipes ook in de winter. De infraroodstraling van de zon warmt het water in de buis op. Het verwarmde water wordt opgevangen in een vat. Zodra u het water nodig heeft stroomt het door de CV-ketel het huis in.

Voldoet de temperatuur nog niet aan uw wensen, dan warmt de CV-ketel het water na. In tegenstelling tot veel zonneboilers die met bijvoorbeeld het giftige glycol worden gevuld, worden de zonneboilers van Solesta® 2.0 alleen met water gevuld. Glycol verliest zijn werking bij hoge temperaturen en hierdoor moeten boilers gevuld met deze giftige stof na 4 à 5 jaar vervangen worden. Onze boilers zijn een drukloos terugloopsysteem. Hierdoor hebt u alleen een waterslang nodig om het gat te vullen.

Haal de zon in huis

De voordelen van ons Smartline Zonneboilersysteem heeft Solesta® 2.0 voor u op een rijtje gezet. Beleef onze 7 argumenten waarom u voor een zonneboiler moet gaan.
Zonneboiler kopen?

Voordelen

Nadat u een beter beeld heeft van wat een zonneboiler precies is zult u zich vast afvragen welke voordelen het met zich meebrengt. Zo is het van belang om de kosten tegenover de voordelen af te wegen. Solesta® 2.0 heeft enkele voordelen voor u onder elkaar gezet.

 • Mogelijkheid tot ISDE-Subsidie
 • Terugverdientijd van 6 tot 9 jaar
 • Groeiend rendement van 11 tot 17%
 • Chemicaliënvrij
 • Installatie binnen één halve dag
 • App voor monitoren

Profiteer van 250 liter voorverwarmd water in uw douche met een boilerinhoud van 100 liter. Ook heeft u toegang tot de smart Grundfos pomp van Fectum. Verder is er bij intens gebruik de mogelijkheid om de terugverdientijd te reduceren naar 5 jaar.

Systeemopbouw

Wat is een zonneboiler en hoe werkt de systeemopbouw? Een zonneboiler werkt niet zonder een volledige systeemopbouw. Om hiervoor te zorgen bent u bij een specialast als Solesta® 2.0 op de juiste plek. Van vacuümbuis voor de zonnecollector tot en met het boilervat. Alles wordt in staat gesteld om het beste rendement uit uw spaargeld te halen. Om de systeemopbouw zo duidelijk mogelijk te maken hebben wij de benodigdheden voor u op een rijtje gezet.

 • Vacuümbuis-zonnecollector
 • Boilervat
 • Pompunit
 • App

De combinatie van deze elementen zal ervoor zorgen dat de systeemopbouw van de zonneboiler goed is. Hierdoor kunt u zorgeloos genieten van een rendement tussen de 11 en 17% op uw spaargeld. De vacuümbuis-zonnecollector zal op uw dak worden geïnstalleerd. Het boilervat zorgt er vervolgens voor dat 100 liter water opgslagen wordt met een temperatuur rond de 80°C. De afmetingen van het boilervat zijn zeer compact waardoor het eenvoudig in uw keukenkastje past. 

Verder is de pompunit aan het vat gemonteerd waardoor onderhoud en verwisseling enorm eenvoudig is. Ook zorgt de ingebouwde Wifi module voor communicatie naar buiten toe. De App van Solesta maakt de prestaties van de zonneboiler toegankelijk voor de gebruikers. Hiermee kunt u de prestaties eenvoudig monitoren en bent u bewust bezig met duurzaam energieverbruik.

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Krijg inzicht in uw kosten via de onderstaande button.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?