fbpx

Veelgestelde vragen

Ontdek de voordelen van een zonneboiler

Overweegt u een zonneboiler te kopen, maar zit u nog met vragen? Dan helpen wij u graag verder. Wellicht staat uw vraag hieronder tussen de veelgestelde vragen

Wij informeren u graag zodat u de juiste keuze kunt maken.

Hoe werkt een zonneboiler? 

We krijgen vaak vragen over de werking van een zonneboiler. Hieronder staan wat veelgestelde vragen.

 

Hoe werkt een zonneboiler?

De werking van een zonneboiler is eenvoudig uit te leggen. Het water in de heatpipes wordt werwarmd door het zolicht, dat kan door de infraroodstraling van de zon. Hierdoor warmt de buis op, waardoor het water in de buis ook steeds warmer wordt. Dat warme water wordt verzameld in een buffervat. Zodra je het water nodig hebt, stroomt het door uw CV-ketel het huis in.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp. Lees hier verder hoe een zonneboiler werkt

Werkt een zonneboiler in de winter?

Levert een zonneboiler in de winter ook wat op? Het antwoord op die vraag is ja! 

Een zonneboiler neemt infraroodstraling op en zet dat om in warmte. Hiervoor is dus niet per se zonwarmte nodig, maar juist zonlicht. Hierdoor levert uw zonneboiler het hele jaar door warm water op. U hoeft dus niet bang te zijn dat u onverwachts onder een koude douche staat in de winter. 

Wat is de levensduur van een zonneboiler?

De technische levensduur van onze zonneboilers is 20 tot 25 jaar. 

Daarnaast hebben onze zoneboilers nauwelijks onderhoud nodig. Verder zijn ze erg veilig omdat ze zonder glycol functioneren. 

Weten wat de kosten zullen zijn?

Test hier of uw huis geschikt is voor een zonneboiler en krijg direct inzicht in de kosten. In een aantal vragen ontdekt u of een zonneboiler past bij uw huis. 

Zonneboiler kopen?
Hoe werkt een zonneboiler?

De werking van een zonneboiler is eenvoudig uit te leggen. Het water in de heatpipes wordt werwarmd door het zolicht, dat kan door de infraroodstraling van de zon. Hierdoor warmt de buis op, waardoor het water in de buis ook steeds warmer wordt. Dat warme water wordt verzameld in een buffervat. Zodra je het water nodig hebt, stroomt het door uw CV-ketel het huis in.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp. Lees hier verder hoe een zonneboiler werkt

Is een zonneboiler rendabel?

Een zonneboiler is een flinke investering, maar het levert na verloop van tijd ook wat op. Een zonneboiler heeft een terugverdientijd van tussen de 4 tot 8 jaar. Dit is een ruime schatting, omdat het helemaal afhankelijk is van wat u betaald per m3 aan gas en hoeveel water u gebruikt. Het rendement van een zonneboiler is ongeveer 11 procent. 

Wij rekenen graag voor u uit wat uw zonneboiler rendement zal zijn, op basis van uw huidige woonsituatie. Hiervoor kunt u eenvoudig contact met ons opnemen!

Solesta 2.0 Smartline

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Hogere woningswaarde en energielabel
  • Maximaal besparen op gas
  • 50% besparing op energiekosten voor warm water
Heatpipes zonnecollector

Wat zijn zonnecollectoren

Heeft u vragen over de werking van zonnecollectoren? Deze beantwoorden we graag. Hieronder staan de meest gestelde vragen. Kun je jouw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op. 

Wat zijn zonnecollectoren?

Zonnecollectoren zijn vacuumpijpen die het water opzuigen en verwarmen. In de heatpipes wordt het water door middel van infraroodstraling verwarmd. 

Hoe werkt een zonnecollector?

De zonnecollector haalt het koude water op door middel van vacuüm. In de collector wordt het zonlicht omgezet naar infrarood straling. Deze straling zorgt ervoor dat het water opwarmt. 

Hoeveel zonnecollectoren heb ik nodig?

Hoeveel zonnecollectoren nodig hebt, is afhankelijk van het buffervat. Hoe groter de opslag, hoe meer collectoren je nodig hebt. Bij solesta leveren we standaard …. Collectoren aan. 

Welke afmetingen hebben de zonnecollectoren?

Zonnecollectoren hebben een afmeting van …

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Haal de zon in huis

Voordelen van een zonneboiler kopen? Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis!

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Berken hieronder direct uw kosten.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?