Besparing zonneboiler

Bekijk hoeveel u kunt besparen

Weten wat voor besparing een zonneboiler kan opleveren? Met onze Solesta 2.0 Smartline zonneboiler kunt u makkelijk tot wel 70% besparen op uw energie of gasverbruik! Naast de besparing kunt u zelfs nog een groeiend rendement van tussen de 11 en 17% behalen op de investering. Daarnaast gaat door de aanleg van een zonneboiler uw huis in waarde omhoog. Ook krijgt uw huis een hoger energielabel. Kortom, met de Solesta 2.0 heeft u gegarandeerde opbrengst. Weten wat de mogelijkheden zijn in uw situatie? U heeft bij ons direct de kosten inzichtelijk. Liever een offerte op maat? Vraag deze aan en we geven u een voorstel wat aansluit op uw woonsituatie.

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE
subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende

3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Benieuwd naar de kosten?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler warmtepomp

De voordelen van een zonneboiler

De Solesta 2.0 Smartline brengt nog veel meer voordelen mee. Naast de besparing van de zonneboiler kunt u ook denken aan voordelen zoals de mogelijkheid om op elk moment van de dag uw besparingen van de zonneboiler in de gaten te houden. Dat gaat makkelijk via de app. Hierin kunt u zien wat u bespaart en verbruikt.

Wat de terugverdientijd van een zonneboiler precies is, hangt af van een aantal zaken. Het type zonneboiler, de soort zonnecollector en het aantal personen in het huishouden hebben veel invloed hierop. Een gemiddeld huishouden heeft een jaarlijkse besparing van ongeveer 350 euro. Er zijn verschillende soorten zonnecollectoren. Bekijk de pagina over zonnecollectoren voor meer informatie hierover. Daarnaast kom je met een zonneboiler in aanmerking voor verschillende hogere rendementen. Wat het rendement van een zonneboiler precies is, is ook weer verschillend omdat er diverse soorten zonneboilers zijn.

Ook is de zonneboiler het gehele jaar door werkzaam. De zoncollectors vangen de infraroodstraling van de zon op. Of de zon nou in de winter of zomer schijnt; het water wordt op elk moment van de dag verwarmd. Zonnepanelen lijken op zonnecollectoren, maar een zonnepaneel maakt energie door de hoeveelheid zonlicht. Een zonnecollector doet dit dus aan de hand van infraroodstraling die ze opvangen. Hierdoor zal een zonnecollector ook altijd meer energie ontvangen in de schaduw dan zonnepanelen.

Een ander bijkomend voordeel aan de Solesta 2.0 Smartline is dat deze onderhoudsarm is. Het is een simpel systeem dat bestaat uit de zoncollectors die op uw dak zijn bevestigd, en een opslagmodule waar 250 liter voorverwarmd water in past. De opslagmodule staat in contact met de CV-ketel of warmtepomp. De CV-ketel of warmtepomp hebben zo geen energie meer nodig om het water op te warmen. Dat proces zorgt uiteindelijk voor de besparing door uw zonneboiler. Daarnaast komen er bij ons zonnesysteem geen chemicaliën aan te pas, wat bij andere zonneboilers vaak wel het geval is. Hierdoor hoef u zich geen zorgen te maken over gevaarlijke stoffen die mogelijk vrij kunnen komen door gebrek aan onderhoud. Er zijn verschillende soorten zonnecollectoren.

Solesta 2.0 Smartline

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Hogere woningwaarde en energielabel
  • Binnen vier uur geïnstalleerd
  • 50% besparing op energiekosten voor warm water

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Haal de zon in huis

Voordelen van een zonneboiler kopen? Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Installatie van onze zonneboiler

Uw zonneboiler kan na de installatie van een halve dag al meteen werkzaam zijn.De installatie van de Smartline zonneboiler is zo geregeld. U kunt ervoor kiezen om zelf een installateur te regelen, maar onze vakmensen staan ook graag voor u klaar. Onze installateurs zijn speciaal opgeleid voor de aanleg van de zonneboilers van Solesta 2.0. Een erkende installateur van Solesta 2.0. kan binnen een tijd van vier uur ervoor zorgen dat uw zonneboiler helemaal werkt. Zo kunt u direct beginnen met zoveel mogelijk geld besparen.

De installatie vindt zowel binnen als buiten plaats. Binnen moet de opslagmodule worden geïnstalleerd en aangesloten worden op uw CV-ketel of warmtepomp. Buiten moeten de zonnecollectors op het dak worden bevestigd en verbonden worden met de opslagmodule die binnen staat. Dit kan een schuin dak zijn, maar ook een plat dak. De zonnecollector is een vlakke plaat en lijkt op een zonnepaneel.

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Heeft u nog vragen?

Wij snappen dat u nog met vragen of opmerkingen zit. U kunt makkelijk ons contactformulier invullen onderaan de pagina of onze gegevens vinden op onze contactpagina. Daar helpen we u graag verder!