fbpx

Besparing zonneboiler

Bekijk hoeveel u kunt besparen

Weten wat voor besparing een zonneboiler kan opleveren? Met onze Solesta 2.0 Smartline zonneboiler kunt u makkelijk tot wel 70% besparen op uw energie of gasverbruik! Naast de besparing kunt u zelfs nog een groeiend rendement van tussen de 11 en 17% behalen op de investering. Daarnaast gaat door de aanleg van een zonneboiler uw huis in waarde omhoog. Ook krijgt uw huis een hoger energielabel. Kortom, met de Solesta 2.0 heeft u gegarandeerde opbrengst. Weten wat de mogelijkheden zijn in uw situatie? U heeft bij ons direct de kosten inzichtelijk. Liever een offerte op maat? Vraag deze aan en we geven u een voorstel wat aansluit op uw woonsituatie.

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE
subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende

3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Benieuwd naar de kosten?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler warmtepomp
zonneboiler prijzen

Werking zonneboiler

Met een zonneboiler wordt water verwarmd door zonlicht en dus minder op zonnewarmte. Hierdoor bent u ook in de winter voorzien van een heerlijke warme douche. Zo straalt de zon ook in tijdens de koude wintermaanden infraroodstraling uit. Dit zorgt ervoor dat de zonneboiler heatpipes ook in de winter water verwarmen. Er zijn verschillende soorten zonneboilers, maar alle hebben het doel om water te verwarmen. Zodat u kan genieten van o.a. warm tapwater. Een zonneboiler kan uw water gemiddeld verwarmen tot wel 80 graden! Daarnaast biedt Solesta® 2.0 compacte zonneboilers aan. Doordat onze zonneboilers erg compact zijn, heeft u maar weinig ruimte in u huis nodig.

Benieuwd hoe een zonneboiler systeem werkt? Lees dan snel verder voor een korte uitleg. Heeft u warm water nodig? Dan stroomt dit via de Cv-ketel het huis binnen. Als de temperatuur nog niet naar wens is dan warmt de Cv-ketel het water eenvoudig na. Doordat onze zonneboilers geen gebruik maken van (giftig) glycol, maar alleen met water, gaat de zonnecollector éxtra lang mee. En u hoef maar een keer jaar een beetje water bij te vullen.  In tegenstelling tot de systemen met glycol moeten deze om de drie jaar het glycol vervangen.

Waarom een zonnecollector?

Er zitten verschillende voordelen aan een zonnecollector kopen. Een zonnecollector wordt geplaatst op uw dak en vangt hierdoor een hoop zonlicht. Het zonlicht is een CO2-neutrale bron van energie. Zo draagt u op een laagdrempelige manier bij aan het verbeteren van het milieu. Een zonnecollector functioneert tevens het hele jaar. Dit komt omdat het zonlicht het water in de zonnecollectoren verwarmd. Dit in tegenstelling tot een zonnepaneel die energie opwekt. Het type zonneboiler kan wel eens afwijken. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten boilers. Wij van Solesta® 2.0 raden een zonneboiler die niet elektrisch na verwarmd wordt omdat u dan de meeste rendement haalt. Ook kunt eventueel u wasmachine aansluiten op de zonneboiler. Zo krijgt u er gemiddeld een hoger rendement. Benieuwd naar de andere voordelen van een zonneboiler tegenover een elektrische boiler? Druk dan op deze link. Het rendement van een Smartline Zonneboilersysteem is in een driepersoonshuishouden al snel rond de 40 euro per maand. Zo heeft u binnen 4 tot 8 jaar een Solesta® 2.0 zonneboiler terugverdiend. U kunt tevens een subsidie aanvragen op de aanschaf van een zonneboiler. Een Solesta® 2.0 Smartline Zonneboilersysteem heeft een levensduur van tussen de 20 en 25 jaar. Zo kunt u nog minimaal 10 jaar verdienen aan uw gasrekening. Daarnaast neemt zonnecollector gemiddeld maar 4 m2 van uw dak in beslag onze collector bestaat uit vacuümbuizen ook wel heatpipe genoemd. Er zijn ook vlakke plaat collectoren op de markt deze zijn minder efficiënt omdat deze op omgevingstemperatuur.

hoe werkt een zonneboiler

De voordelen van een zonneboiler

De Solesta 2.0 Smartline brengt nog veel meer voordelen mee. Naast de besparing van de zonneboiler kunt u ook denken aan voordelen zoals de mogelijkheid om op elk moment van de dag uw besparingen van de zonneboiler in de gaten te houden. Dat gaat makkelijk via de app. Hierin kunt u zien wat u bespaart en verbruikt.

Wat de terugverdientijd van een zonneboiler precies is, hangt af van een aantal zaken. Het type zonneboiler, de soort zonnecollector en het aantal personen in het huishouden hebben veel invloed hierop. Een gemiddeld huishouden heeft een jaarlijkse besparing van ongeveer 350 euro. Er zijn verschillende soorten zonnecollectoren. Bekijk de pagina over zonnecollectoren voor meer informatie hierover. Daarnaast kom je met een zonneboiler in aanmerking voor verschillende hogere rendementen. Wat het rendement van een zonneboiler precies is, is ook weer verschillend omdat er diverse soorten zonneboilers zijn.

Ook is de zonneboiler het gehele jaar door werkzaam. De zoncollectors vangen de infraroodstraling van de zon op. Of de zon nou in de winter of zomer schijnt; het water wordt op elk moment van de dag verwarmd. Zonnepanelen lijken op zonnecollectoren, maar een zonnepaneel maakt energie door de hoeveelheid zonlicht. Een zonnecollector doet dit dus aan de hand van infraroodstraling die ze opvangen. Hierdoor zal een zonnecollector ook altijd meer energie ontvangen in de schaduw dan zonnepanelen.

Een ander bijkomend voordeel aan de Solesta 2.0 Smartline is dat deze onderhoudsarm is. Het is een simpel systeem dat bestaat uit de zoncollectors die op uw dak zijn bevestigd, en een opslagmodule waar 250 liter voorverwarmd water in past. De opslagmodule staat in contact met de CV-ketel of warmtepomp. De CV-ketel of warmtepomp hebben zo geen energie meer nodig om het water op te warmen. Dat proces zorgt uiteindelijk voor de besparing door uw zonneboiler. Daarnaast komen er bij ons zonnesysteem geen chemicaliën aan te pas, wat bij andere zonneboilers vaak wel het geval is. Hierdoor hoef u zich geen zorgen te maken over gevaarlijke stoffen die mogelijk vrij kunnen komen door gebrek aan onderhoud. Er zijn verschillende soorten zonnecollectoren.

Solesta 2.0 Smartline

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Hogere woningwaarde en energielabel
  • Binnen vier uur geïnstalleerd
  • 50% besparing op energiekosten voor warm water

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Haal de zon in huis

Voordelen van een zonneboiler kopen? Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Installatie

U kunt binnen een halve dag al beginnen met besparen. Zonnecollectoren kopen bij Solesta® 2.0 zorgt ervoor dat u snel kunt genieten van de energie van de zon. Uw zonnecollectoren plaatst u op uw dak. Het boilervat wordt binnen geplaats onder u dak en aangesloten op u cv-ketel, hybride warmtepomp, warmtepomp, doorstromer, elektrische boiler en full electric cv-ketel. Wanneer u ervoor kiest om de collector op het dak te plaatsen, neemt dit ca 2 bij 2 meter dakoppervlak in beslag. U kunt kiezen voor 20, 25 of 30 zonnecollectoren.

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Heeft u nog vragen?

Wij snappen dat u nog met vragen of opmerkingen zit. U kunt makkelijk ons contactformulier invullen onderaan de pagina of onze gegevens vinden op onze contactpagina. Daar helpen we u graag verder! 

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?