fbpx

Zonneboiler plat dak

Bekijk onze mogelijkheden

Een zonneboiler plat dak laten installeren? Bekijk wat de mogelijkheden zijn met de Smartline zonneboiler van Solesta 2.0 door het invullen van de gratis test. Het is mogelijk om de Smartline zonneboiler te laten functioneren op een plat dak. Bij de installatie van de zonneboiler wordt deze bevestigd op een stevige constructie, waardoor de zonnecollector schuingericht tot de zon staat. Onze zonneboilers verwarmen uw water minimaal tot 60 graden, maar dit kan oplopen tot wel 90 graden! Wanneer u gebruik maakt van de juiste zonneboiler kunt u een optimaal rendement ontvangen. Heeft u interesse? Maak dan gebruik van onze gratis en vrijblijvende offerte. Er zitten een aantal verschillen tussen de collectoren. Hier zult u 

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende

3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Benieuwd naar de kosten?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

hoe werkt een zonneboiler

De zonneboiler van Solesta 2.0

Overweegt u zelf een zonneboiler te laten installeren? Dan kunt u bij ons terecht. Wij helpen zowel particulieren als wooncorporaties met het installeren van een zonneboiler. Het brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Met een zonneboiler kunt u erg veel elektriciteit en gas besparen.
 • U kunt een zonneboiler extra voordelig laten installeren door de subsidie ‘investering duurzame energie’.
 • De geschatte terugverdientijd is tussen de 6 en 9 jaar. Als u in de huidige situatie al zuinig leeft, is de terugverdientijd uiteraard korter.
 • U krijgt een groeiend rendement terug voor de investering door de kostenbesparing.
 • U kunt alles makkelijk bijhouden in een app. De app laat de bespaarde kosten zien.

Smartline zonneboilersysteem

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

 • Hogere woningwaarde en energielabel
 • Binnen vier uur geïnstalleerd
 • 50% besparing op energiekosten voor warm water

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

De installatie van uw zonneboiler

Een zonneboiler op plat dak is makkelijk te installeren. U kunt ervoor kiezen om zelf een installateur aan te nemen, maar wij hebben zelf ook vakkundige installateurs in dienst. Onze installateurs weten u goed te helpen en zijn gespecialiseerd in zonneboilers installeren op een plat dak. Als u een van onze opgeleide installateurs de zonneboiler laat monteren, kunt u ervan uitgaan dat de klus in maar liefst 4 uur tijd is afgerond. Daarnaast zullen zij met alles rekening houden. Binnen een halve dag kunt u dus al profiteren van uw zelfopgewekte warmte.

De installateur zal een collector op uw dak plaatsen. Deze collector vangt de zonne-energie op. Er zitten een aantal verschillen tussen de collectoren. Voor meer informatie over deze verschillen kunt u deze pagina bekijken.  

Profiteer het hele jaar door

De zonneboiler is het gehele jaar door werkzaam, dus ook in de winterzon. De zoncollector reageert op infraroodstraling. Het maakt dus niet uit hoe warm het buiten is, het gaat erom dat de zon schijnt. Meer weten?

 

Voordelen van een zonneboiler

Naast de besparingen die de zonneboiler oplevert, zijn er nog meer bijkomende voordelen die u moet weten voordat u een zonneboiler laat instaleren:

 • De waarde van uw huis kan omhoog gaan.
 • Uw huis krijgt een hoger energielabel.
 • De zonneboiler heeft minimaal onderhoud nodig.
 • Zelfs in de winter profiteert u van de zonneboiler.

 

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Haal de zon in huis

Voordelen van een zonneboiler kopen? Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Heeft u nog vragen?

Wilt u een zonneboiler op uw plat dak? Bekijk dan via deze link wat de schatte kosten hiervan zullen zijn. U kunt er zelf voor kiezen of u zelf een installateur zoekt of een zonneboiler installateur vanuit Solesta laat komen. Bij een installateur van Solesta is uw zonneboiler het snelst geïnstalleerd. Bekijk onze site voor de perfecte zonneboiler voor jou.

Voor verdere vragen kunt u altijd bij ons terecht. Wij staan graag voor u klaar. Heeft u een dringende vraag of is er iets onduidelijk? Vul dan ons contactformulier in onderaan de pagina. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! 

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Scan de code
Hallo,

Kunnen wij u ergens mee helpen?