Zonneboilercombi

Hoog rendement, zelfs in de winter

Wilt u een zonneboilercombi om uw huis zuiniger te maken? Zo draagt u op een eenvoudige manier bij aan een beter milieu én aan uw portemonnee. In tegenstelling tot een normale zonneboiler, verwarmt een zonneboilercombi ook het water voor de centrale verwarming. Een zonneboilercombi bestaat, net als een standaard zonneboiler, uit zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat met water. Een zonneboilercombi heeft daarnaast ook nog een extra geïntegreerde cv-brander in het voorraadvat. Omdat deze cv-brander in dit voorraadvat zit is het vat van een zonneboilercombi groter dan die van een zonneboiler. Benieuwd naar de mogelijkheden van een zonneboilercombi?

Snelle levering en installatie

Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.

ISDE subsidie

Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.

Het aanvragen van de ISDE-subside regelen wij!

Opbrengst gegarandeerd

Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!

Duurzaam beleggen

Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.

Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende

3 componenten:

1.

Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?

2.

Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)? 

3.

Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?

Benieuwd naar de kosten?

Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.

Zonneboiler kopen?

Maximaal besparen op gas

Een zonneboilercombi heeft twee functies voor uw huis. De eerste functie is het verwarmen van uw sanitaire water. In tegenstelling tot een cv-ketel, die op gas of elektriciteit werken, verwarmt een zonneboilercombi deze op zonne-energie. Op deze manier draagt u een steentje bij aan het milieu en aan uw portemonnee. De tweede functie van een zonneboilercombi is het verwarmen van het water voor de centrale verwarming. Zo verwarmt u met uw zonneboilercombi uw water en uw huis. Als de temperatuur niet voldoet aan uw wens, dan verwarmt de cv-ketel alsnog bij. Het type zonneboiler kan verschillen. U heeft namelijk de keuze uit verschillende soorten. Met het ene zonneboiler systeem kunt u 200 liter water verwarmen en met de ander maar liefst 300 liter. In beide systemen wordt er geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Dit is dus nog beter voor het milieu. Een zonneboilercombi heeft een levensduur van 20 tot 25 jaar. U verdient een zonneboilercombi binnen 6 tot 9 jaar terug. Hoe langer u gebruik maakt van zonnepanelen en een zonneboiler, hoe groter uw jaarlijkse besparingen worden. Het rendement op een zonneboiler is namelijk al gauw rond de 10 procent. Daarnaast ontvangt u ook een investeringssubsidie duurzame energie. U steunt dus én het milieu én u verdiend er wat extra mee.

 

Solesta 2.0 Smartline

De slimste zonneboiler van Nederland! Vrij van chemicaliën, geruisloos en standaard 2 jaar garantie* op alle componenten.

  • Hogere woningwaarde en energielabel
  • Binnen vier uur geïnstalleerd
  • 50% besparing op energiekosten voor warm water

Service-afdeling van Solesta® 2.0

Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf

Hoe werkt een zonneboiler?

Het systeem van een zonneboilercombi is relatief simpel uit te leggen. U heeft collectoren op het dak liggen met water daarin. Dit kan een schuin dak zijn, maar ook een plat dak. Het water wordt verwarmd door zonlicht. Dit is anders dan bij bijvoorbeeld zonnepanelen die beter functioneren op zonwarmte. De infraroodstraling van de zon warmt het water op en zo heeft u ook in de winter door de zon verwarmd water. Het opgewarmde water wordt opgevangen in een vat. Bij een zonneboilercombi zit in dat vat een extra geïntegreerde cv-brander. In tegenstelling tot veel zonneboilers maken wij geen gebruik van het giftige glycol. Deze giftige stof zorgt ervoor dat uw boiler binnen 4 à 5 jaar vervangen moet worden. Wij vullen onze zonneboilers uitsluitend met water. D.m.v. een drukgevuld systeem blijft het water in de zonneboilers continu aanwezig en in beweging. 

Haal de zon in huis

Voordelen van een zonneboiler kopen? Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet.

Zonneboiler kopen?

Zonneboiler buiten

Zodra u het water uit de zonneboilercombi nodig hebt stroomt het door de cv-ketel het huis in. Als de temperatuur van het water nog niet voldoet aan uw wens. Dan stookt de geïntegreerde cv-ketel het water verder op temperatuur. Het verwarmde water kunt u gebruiken als kraanwater, maar ook om uw huis op te warmen. Omdat het vat van de zonneboilercombi een geïntegreerde cv-ketel bevat, wordt uw cv-ketel overbodig.

 

De vele voordelen van een zonneboiler

Een zonneboilercombi verwarmt tot ongeveer 60 graden en dat is een stuk minder dan een cv-ketel, die verwarmt het leidingwater tot ongeveer 90 graden. Het is van belang om hier rekening mee te houden door bijvoorbeeld gebruik te maken van lage temperatuur radiatoren.

Zonneboiler kopen?

Woningcorporaties

Duurzaamheid is ook voor woningcorporaties een heet hangijzer. Begrijpelijk, want als woningcorporatie zorgt u in één klap voor een goede woning voor een groot aantal huurders (en dus: energieverbruikers). Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 zijn u huurders én uw corporatie voorbereid op de toekomst. Met als eerste stap: energielabel B in 2020.

Particulier

Investeren in een beter milieu wordt pas écht interessant als u er zelf wat aan heeft. Gelukkig is een zonneboiler van Solesta® 2.0 goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo stoot u gemiddeld ongeveer 400 kg minder CO2 uit per jaar. En dankzij ISDE-subsidie verdient u de zonneboiler binnen vijf tot acht jaar terug.

Installateurs

Als installateur bent u vaak het eerste contactpunt voor consumenten die duurzaam om willen gaan met energie. Met de zonneboiler van Solesta maken we het u én de consument heel gemakkelijk om energie te besparen. Daarom trainen we installateurs onze zonneboilers te installeren. Zo installeert u eenvoudig en snel, zonder tilhulpmiddelen.

Binnen een halve dag geïnstalleerd

Binnen een halve dag is uw Solesta-systeem geïnstalleerd. Zo kunt u snel beginnen met besparen door middel van uw zonneboilercombi. Uw collectoren worden op uw dak geïnstalleerd en u kunt er ook voor kiezen om de watertank op uw dak te plaatsen. Een tweede optie is om uw watertank in uw huis te plaatsen. Met uw app houdt u de werking en besparing van uw zonneboilercombi onder controle. Zo draagt uw zonneboilercombi op een positieve manier bij aan het milieu en aan uw portemonnee.

 

Technische levensduur langer dan 10 jaar, hoog rendement, onderhoudsvrij en binnen een mum van tijd terugverdiend. Met een zonneboiler van Solesta® 2.0 gaat u duurzaam en voordelig de toekomst tegemoet. Zonneboiler kopen? Bekijk via de button de kosten.